Új tulajdonos az Erdővidéknél

2018. január 16., kedd, Közélet

Péntektől új köntösben jelenik meg a Baróton kiadott Erdővidék regionális hetilap. A lapméret változása és színessé válása, illetve az ilyen körülmények közt elkerülhetetlenné váló drágulás hátterében tulajdonosváltás áll: a lap és a kis nyomda jogi hátterét biztosító Actual Print Kft.-t tulajdonosai bezárják, a további megjelenés érdekében a közel tíz éve munkatárs Albert Egon saját céget volt kénytelen létrehozni.

Albert Egon elmondása szerint a lapot 1997. júliusában létrehozó, 2014-ben fiatalon elhunyt Antal István örököseitől december elején értesült, hogy az új évtől már nincs szándékukban az Erdővidéket kiadni, de neki felajánlották, vigye tovább. Élt a lehetőséggel, az ünnepeket pedig a cég létrehozásával kapcsolatos ügyintézéssel és nyomdakereséssel töltötte. Az anyagi helyzet bizonytalansága miatt a régi munkatársak közül a nála is régebbtől a lapnál dolgozó Szász Rékát sem merte megtartani, ám abban bízik, az olvasók a megszokottól való eltérés – a T3 Kiadó nem tudta vállalni, hogy a kis formátumú lapméretben készíti el – és az ötven banival való drágulás ellenére is kitartanak mellettük, és idővel eljut oda, hogy ne egyszemélyes legyen a szerkesztőség.
Az immár 1059 lapszámot megélő lap az elkövetkezőkben A3-as méretben nyolc oldalon jelenik meg, s színessé is vált, de ez mit sem változtat addigi célkitűzésein: továbbra is a helyi ügyek szószólója kíván lenni, az értékekről dicsérően, a hiányosságokról kritikus hangvételben fog szólni. „Nem lesz könnyű egyedül továbbvinni Antal István örökségét, de tartozom neki annyival, hogy megpróbáljam. Örvendek annak, hogy továbbra is számíthatok Vajda György segítségére a terjesztésben és Varga Béla fényképeire. Oldalainkon ezután is széles teret kap a közélet és a politika, mellette pedig kultúra-, sport- és magazinoldalak lesznek, s azon leszek, hogy ne hiányozzon az évek óta megszokott heti interjú sem. Remélem, a megváltozott forma ellenére is szeretni fog minket Erdővidék közönsége, s éltetni fognak” – mondotta az új laptulajdonos.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen következményekkel jár a Nyugati Szövetség létrehozása?

eredmények
szavazatok száma 614
szavazógép
2018-01-16: Közélet - Szekeres Attila:

Addig nyújtóznak, amíg a takaró ér (Megyeháza)

Mintegy 14 millió lejjel kevesebb összeget biztosítanak az állami költségvetésből Kovászna Megye Tanácsának működési költségek finanszírozására idén, mint tavaly. Ennek ellenére a megyei önkormányzat tervekkel és munkával kezdi az új esztendőt – nyilatkozta Tamás Sándor tanácselnök.
2018-01-16: Közélet - Fekete Réka:

Kortárs művészetek a Szimplában (A román kultúra napja)

Könyvbemutatóval, vitaesttel, festőművészeti performance-szal, színházzal, verssel ünnepelték egyéni és csoportos előadók a román kultúra napját a sepsiszentgyörgyi Szimpla kávézóban. A szombaton kezdődött háromnapos rendezvény eseményei igazodtak a helyszín hangulatához, mely térben román és magyar fiatalok otthonosan illesztették egymás mellé a román kortárs művészet különböző megnyilvánulásait.