Itt a tél

2018. január 16., kedd, Belföld
Havazásra, havas esőre, esőre és erős szélre vonatkozó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság az egész ország területére, a figyelmeztetés szerda estig érvényes.
Az előrejelzések szerint a mára virradó éjszaka Románia déli és délkeleti részén, majd ma délutántól az ország más területein is havazásra, havas esőre vagy esőre kell számítani, a lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 15–20, elszórtan – főleg délnyugaton és a hegyvidéken – a 30 litert is négyzetméterenként. A szerdára virradó éjszaka a Nyugati- és a Keleti-Kárpátokban, majd a szerdai nap folyamán a Déli-Kárpátokban is vastag hóréteg képződhet. A nyugati országrészben felerősödik a szél, 50–55 km/órás, a hegyvidéki térségekben 70–80 km/órás széllökésekre kell számítani.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 162
szavazógép
2018-01-16: Belföld - :

Fogy Románia

2017. december 31-én 18 897 271 szavazati joggal rendelkező állampolgár szerepelt a választói névjegyzékben.
2018-01-16: Belföld - :

Kétséges az újraalapítás (Marosvásárhelyi iskolaügy)

Liviu Pop oktatásügyi miniszter szerint nem biztos, hogy tanévkezdésig létrehozható az új katolikus iskola Marosvásárhelyen. A tárcavezető egy tegnapi marosvásárhelyi sajtótájékoztatón beszélt erről, miután Dorin Florea polgármesterrel és Péter Ferenccel, a Maros megyei önkormányzat elnökével is tárgyalt.