Esély egyetemre felvételizőknek

2018. január 18., csütörtök, Közélet
Felvételi vizsgát helyettesítő tantárgyversenyeket és ingyenes felkészítőket szervez a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem, a programok egy részében partner a BBTE sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozata is.
  • Babeş–Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatának épülete. Fotó: Albert Levente
    Babeş–Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatának épülete. Fotó: Albert Levente
Az Augustin Maior fizikaversenyt ősszel és tavasszal tartják, legközelebb áprilisban mérhetik össze tudásukat a középiskolás fizikusok a Kolozsváron, Székelyudvarhelyen és Sepsiszentgyörgyön szervezett vetélkedőn. A matematika, informatika, kémia, biológia, ökológia és természetvédelem tantárgyversenyeket, a környezettudományi projektíró, filozófiai esszéverseny, szociális munka szakon szervezett olimpia és közgazdaság-, valamint gazdálkodástudomány területen meghirdetett vetélkedőket Kolozsváron tartják, illetve a pályamunkákat ott bírálják el. A BBTE által szervezett tantárgyvetélkedők legsikeresebb versenyzői, amennyiben megszerzik az érettségi oklevelet, az egyetem első éve első félévében tanulmányi ösztöndíjat és igény esetén bentlakásban szálláshelyet is kaphatnak.
Az egyetem matematika és informatika karának oktatói ingyenes felkészítőket tartanak középiskolások számára a tantárgyversenyekre és a felvételi vizsgára, a tanév második felében a Magyar Színházi Intézet is szervez felkészítőket. Bővebb tájékoztatás olvasható az egyetem honlapján (http://admitere.ubbcluj.ro/hu/licenta/concursuri_admitere/).
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 162
szavazógép
2018-01-18: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a sepsiszentgyörgyi születésű, Győrben élő
FADGYAS HORTENZIA
(Babu)
77 éves korában ­hosszas szenvedés után Ausztriában elhunyt.
Temetése Ausztriában, megemlékezés ­vasárnap 11 órakor
az evangélikus ­templomban.
Szerettei
4303551
2018-01-18: Közélet - Bokor Gábor:

Folytatódnak a gazdatalálkozók

A Kovászna Megyei Szarvasmarha-tenyésztők Egyesületének tevékenységét érintő több fontos kérdésről is tárgyalt a szervezet vezetőtanácsa idei első ülésén. Többek között az év eleji gazdatalálkozók megszervezéséről és a szarvasmarhák hivatalos ellenőrzéséről is szó esett.