Visszautasított kereset

2007. július 6., péntek, Közélet

Mint hírül adtuk, Erdély Ede az alkotmánybírósághoz fordult, hogy egy évekkel ezelőtti anyagi kártérítési per miatt — a bukaresti Tehnoinvest Rt. és mintegy kéttucatnyi kisebb-nagyobb kisemmizett részvényes a csavargyár vagyonának hűtlen kezelésével vádolta — a büntetőeljárási törvénykönyv két cikkelye kapcsán kérjen számára kedvező jogi értelmezést. A testület június 26-án tárgyalta a keresetet, és megalapozatlannak találta — erősítette meg Kozsokár Gábor leköszönő alkotmánybíró. A döntés részletes indoklása két héten belül jelenik meg a Hivatalos Közlönyben. (Fer)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2007-07-06: Közélet - x:

Csernátonban sportcsarnok épül

Iochom István felvétele
Az alsócsernátoni sporttelepen javában folyik az építkezés. A versenytárgyalást megnyerő Conico cég szakemberei áprilisban fogtak hozzá a százötven férőhelyes sportcsarnok felhúzásához, és a munkálat jelenleg a terv szerint halad, s ha folyósítják a pénzt, a kivitelező cég nyolc hónap alatt vállalja a sportlétesítmény elkészítését.
2007-07-06: Közélet - x:

A püspök nélkül is nyer az RMDSZ (Albert Álmos bizakodó)

Bízik benne, hogy az ősszel esedékes európai parlamenti választásokon sikeresen szerepel az RMDSZ — jelentette ki Albert Álmos, az alsó-háromszéki területi szervezet elnöke tagnap. Kifejtette, nem tartja szükségesnek, hogy Tőkés László az RMDSZ-listán induljon, nélküle is elérik az öt százalékot.