Lemondott egy miniszter

2018. január 20., szombat, Belföld
Lemondott tegnap tisztségéről Marius Nica európai alapokért felelős tárca nélküli miniszter – tájékoztat a minisztérium közleménye. A dokumentum szerint három hónapos mandátuma alatt a miniszter négymilliárd euró értékben írt alá finanszírozási szerződéseket.

Közleményé­ben a miniszter az „aktuális kontextussal” indokolta távozását. Ezzel arra utalt, hogy egyike volt a Mihai Tudose leköszönő kormányfőhöz közel álló tárcavezetőknek, így valószínűleg úgysem kapna helyet a Dăncilă-kabinetben. A bukaresti sajtó értesülése szerint Marius Nica mellett nem lesz tagja az új kormánynak Marcel Ciolacu jelenlegi miniszterelnök-helyettes, Felix Stroe szállításügyi miniszter és a kulturális tárca vezetője, Lucian Romaşcanu sem.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2018-01-20: Belföld - :

Mélyzuhanásban a lej

Újabb történelmi mélypontra süllyedt a lej az euróhoz képest, ezen a héten immár másodszorra. A Román Nemzeti Bank (RNB) által tegnap közölt árfolyam szerint egy euró 4,6614 lejbe került.
2018-01-22: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Farkas Árpád legszebb versei
Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház dísztermében ma 18 órától, Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében kedden 19 órától mutatják be Farkas Árpád, lapunk szerkesztőbizottsága elnökének a magyar kultúra napja alkalmából az AB-ART Kiadónál megjelentett Legszebb verseit. A költővel Balázs F. Attila kiadóvezető beszélget. Közreműködik Kolcsár József színművész, házigazda Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.