Korszerű piaca lesz Berecknek

2018. február 2., péntek, Közélet
A berecki falunapoknak is helyet biztosító volt Sörkertet alakítják át idén tavasszal multifunkcionális térré, ahol többek között egy korszerű piac is helyet kapna. Ezzel párhuzamosan a régi vendéglőnek is visszaadnák egykori pompáját – tudtuk meg Dimény Zoltán polgármestertől.
  • A piac látványterve
    A piac látványterve
A községháza már 2015-ben kifizette a helybeli fogyasztási szövetkezetnek az egykori Sörkert vételárának második részletét, de a bürokrácia útvesztői és a telekkönyv tisztázása miatt a felújítási munkálatok megkéstek. Dimény Zoltán polgármester tájékoztatása szerint a volt Sörkert helyén multifunkcionális teret alakítanának ki, ahol EU-s előírásoknak megfelelő, korszerű piac is épülne. Erre a célra a helyi költségvetésből 800 ezer lejt különítettek el. A majdani piac nemcsak zöldség és gyümölcs, hanem hús- és tejtermék árusítására is alkalmas lesz, de állatvásárra is gondoltak. Arra a kérdésünkre, hogy mennyivel lesz kisebb a község idei költségvetése az előző évhez viszonyítva, az elöljáró elmondta: kereken nyolcszázezer lejjel csappan a büdzséjük.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 100
szavazógép
2018-02-02: Közélet - :

Új térfigyelő kamerák Gelencén

A meglévő tíz térfigyelő kamera mellé újabb hetet szereltetett fel Gelence polgármesteri hivatala – tudtuk meg Cseh József polgármestertől, aki azt is elmondta, hogy véleménye szerint rendkívül fontos ezek felszerelése és működése, hiszen egy ötezres lélekszámú községben jó szolgálatot tesznek, ily módon meg lehet előzni a lopásokat, a rongálásokat, illetve, ha mégis megtörténnek, a felvételek segítségével azonosítani lehet az elkövetőket. Az új kamerákat a községközpont három ki- és bejáratához, kettőt a temetőkbe, egyet-egyet pedig a piactérre és az óvoda környékére szereltettek fel egy kézdivásárhelyi szakcéggel. (iochom)
2018-02-02: Közélet - :

Hatéves a rohammentő-szolgálat

Tegnap ünnepelte fennállásának hatodik évét a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség, valamint a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi osztálya együttműködése nyomán létrejött és működtetett háromszéki rohammentő-szolgálat. A felügyelőség közlése szerint a huszonnégy órás készenlétet biztosító szolgálat eddig több mint 12 ezer esetben segített a bajbajutottakon, sérülteken. A hatéves tevékenység során 123 szakembert képeztek ki összetett elsősegélynyújtásban és sérültek kimentésében, 2015-től pedig a mentőjárműveik személyzetének képzését tovább bővítették. A szolgálat jelenleg öt gépkocsival, valamint a hozzájuk tartozó csapattal fejti ki tevékenységét. (ndi)