Altorjai Kozma István altábornagyra emlékeztek

2018. február 9., péntek, Közélet
A torjai községháza dísztermében kedd este megtartott könyvbemutatón Ambrus Ágnes magyartanár, ny. egyetemi adjunktus arra hívta fel a községvezetés és a helybeliek figyelmét, hogy nagyon időszerű volna a közeljövőben valamilyen emlékjelt állítani vitéz Altorjai Kozma István altábornagynak, akinek ősei Torján éltek – ő Csíkszeredában született 1886. szeptember 9-én, és 1951. október 2-án végezték ki Budapesten –, és büszkén viselte az Altorjai előnevet.
 Az emlékjel-állításban kérte a községvezetés, a vitézi rend, a Torjai Huszárbandérium és a Bálványos Fiai Egyesület segítségét. Ambrus Ágnes, a Történelmi Vitézi Rend kézdiszéki állományának székkapitánya azt is elmondta, hogy az általa képviselt rend méltó emléket állított már Horthy Miklós kormányzó  háromszéki, illetve székelyföldi származású tábornokai közül Dálnoki Miklós Béla vezérezredes-miniszterelnöknek Dálnokon 2010-ben és Csíkszemtsimoni Lakatos Géza vezérezredes-miniszterelnöknek tavaly Csíkszentsimonban. (iochom)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 166
szavazógép
2018-02-09: Közélet - Bokor Gábor:

Nem okozott meglepetést a februári havazás

Nem okozott különösebb fennakadást a tegnapi havazás az orbaiszéki utakon. Reggel – mikor a megyeközpontban még csak havas eső esett – Kovásznán és környékén sűrű pelyhekben hullott a hó. Rövidesen tenyérnyi hóréteg lepte el a vidéket, úgy tűnt, komoly mennyiségre lehet számítani. Délre azonban elállt a havazás, a vizes hó összeesett, olvadni kezdett – a hőmérők higanyszála plusz értékeket mutatott.
2018-02-09: Közélet - :

Vasárnap nyílik a műjégpálya

Megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Sepsi Aréna mellett épülő műjégpályája.