Elővigyázatosságra ösztönöznek

2018. február 9., péntek, Közélet
A járművekből történő lopások megelőzésére hívja fel a lakosság figyelmét a megyei rendőrség, amelynek összesítőjéből kiderült: 2017-ben 41 ilyen esetet jegyeztek Háromszék-szerte. Az esetek zömében városi környezetben történt a bűncselekmény.
A hatóságok azt javasolják, amennyiben lehetséges, ne tartsunk értéktárgyakat – táskát, pénztárcát, mobiltelefont, navigációs elektronikai eszközöket – az autónkban. Gondoskodjunk arról, hogy az ajtókat, csomagtartót bezárjuk, még akkor is, ha csupán néhány percre hagyjuk el a járművet, s az ablakokat is húzzuk fel. Bár költséges, a riasztóberendezés beszerelése is hasznos lehet. Amennyiben gépkocsinkat feltörik, első teendőnk az legyen, hogy hívjuk a rendőrséget – tanácsolják –, s a hatóságok érkezéséig lehetőleg ne érjünk az autóhoz, hogy ne semmisítsük meg az esetleges nyomokat. (dvk)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 186
szavazógép
2018-02-09: Közélet - :

Vasárnap nyílik a műjégpálya

Megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Sepsi Aréna mellett épülő műjégpályája.
2018-02-09: Világfigyelő - :

Román vircsaft Brüsszelben

Számos képviselő aggodalmát fejezte ki a tervezett romániai igazságügyi reformmal kapcsolatban szerda este az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén. A több mint egyórás vita során egymásnak estek a román EP-képviselők, az ellenzékiek a kormányt bírálták, az igazságszolgáltatás függetlenségének aláásásával vádolták, a kormánypártiak pedig több ízben kikérték maguknak az európai vizsgálódást, azt hangsúlyozták, hogy Románia nem másodrangú tagállam, hogy külön elbírálásban legyen része. Vitát váltott ki az is, hogy nem engedték felszólalni, a jelen lévő Tudorel Toader igazságügyi minisztert, a meghívó a kormányfőnek szólt, a szabályzat szerint hiányában más nem védhette meg Romániát.