Tákolják a bértörvényt

2018. február 9., péntek, Belföld
A tegnapi kormányülés előtt Viorica Dăncilă miniszterelnök azt nyilatkozta, sürgősségi rendeletet fogadnak el azért, hogy legalább a 2017. decemberi szinten maradjon a magánszférában dolgozó, adókedvezményt élvező munkavállalók, illetve a részmunkaidőben alkalmazottak nettó bére.
Előbbi kategóriába a számítógépes szakemberek, a kutatók, az idénymunkások és a fogyatékkal élők tartoznak, esetükben az állam részlegesen átveszi az egészségbiztosítási járulék befizetésének terhét. A részmunkaidővel alkalmazottaktól csak annyi társadalombiztosítási járulékot tartanak le, amennyit a megvalósított bérük után kell fizetni, még akkor is, ha ez kevesebb, mint az országos minimálbér, a különbözetet pedig az alkalmazott nevében a munkáltató fizeti be – nyilatkozta Dăncilă.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2018-02-09: Belföld - :

Hírsaláta

UDREÁBÓL NEM LESZ TEOLÓGUS. Pedig oly lelkesen kezdte az egyetemet 2016-ban a Kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem ortodox teológia karán.
2018-02-09: Belföld - :

Utcára vonulnának

Tiltakozásokat helyezett kilátásba a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége, melynek közleménye szerint nagy az elégedetlenség a tanügyi alkalmazottak körében.