Utcára vonulnának

2018. február 9., péntek, Belföld
Tiltakozásokat helyezett kilátásba a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége, melynek közleménye szerint nagy az elégedetlenség a tanügyi alkalmazottak körében.
Az érdekvédelmi szövetség kéri többek között, hogy sürgősen rendezzék a részmunkaidős alkalmazottak helyzetét, ugyanis egy félmunkaidős alkalmazott jövedelme 200 lejjel csökkent, a negyed munkaidős alkalmazottak pedig „egy lej fizetést sem kapnak, sőt: a családi kasszából kell kifizetniük a járulékokat” – mutat rá a közlemény. A szakszervezet követeli továbbá a 2017/153-as kerettörvény módosítását, állításuk szerint ugyanis az az abszurd helyzet állt elő, hogy a szakképzetlen pedagógus többet keres, mint a szakképzett pedagógus. Nehezményezik azt is, hogy az állami fizetéslista alsó harmadában kaptak csak helyet, és kérik, hogy március 1-jétől minden tanügyi alkalmazott részesüljön a 20 százalékos béremelésben, nem csak a tanszemélyzet.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2018-02-09: Belföld - :

Tákolják a bértörvényt

A tegnapi kormányülés előtt Viorica Dăncilă miniszterelnök azt nyilatkozta, sürgősségi rendeletet fogadnak el azért, hogy legalább a 2017. decemberi szinten maradjon a magánszférában dolgozó, adókedvezményt élvező munkavállalók, illetve a részmunkaidőben alkalmazottak nettó bére.
2018-02-09: Belföld - :

Fegyverkezik a sereg

Több mint 150 millió lejt fordít Románia két amerikai gyártmányú, nagy hatótávolságú, háromdimenziós légi felderítésre alkalmas rádiólokátor, valamint az üzemeltetésükhöz szükséges cserealkatrészek és alegységek beszerzésére.