Fegyverkezik a sereg

2018. február 9., péntek, Belföld
Több mint 150 millió lejt fordít Románia két amerikai gyártmányú, nagy hatótávolságú, háromdimenziós légi felderítésre alkalmas rádiólokátor, valamint az üzemeltetésükhöz szükséges cserealkatrészek és alegységek beszerzésére.
 
A védelmi minisztérium tulajdonában lévő Romtehnica állami vállalat versenytárgyalás nélkül ítélte oda a közbeszerzésekről szóló szerződést a Lockheed Martin Overseas vállalatnak, arra hivatkozva, hogy ez az egyedüli gyártó, amely az elvárt műszaki paramétereket teljesíti. Szintén versenytárgyalás nélkül vásárol a védelmi minisztérium a német Eurospike vállalattól hordozható tankelhárító rendszert, a norvég Indra Naviától pedig cserealkatrészeket a repülőgépek műszeres landolását lehetővé tevő berendezések számára.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 162
szavazógép
2018-02-09: Belföld - :

Utcára vonulnának

Tiltakozásokat helyezett kilátásba a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége, melynek közleménye szerint nagy az elégedetlenség a tanügyi alkalmazottak körében.
2018-02-10: Kiscimbora - :

Zelk Zoltán: Égig érő körtefa

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény ember. Ennek a szegény embernek nem volt egyéb kincse, csak egy icipici körtefája. Az is olyan icipici volt, hogy csak három körte termett rajta. Mit tehetett mást a szegény ember, a három körtét is hatfelé vágta, nehogy hamar elfogyjon, így éldegélt hat napon a három körtéből, míg aztán hatodik este, mielőtt lefeküdt, odaállt az icipici körtefa elé, s így sóhajtott: