Florea nem segített

2018. február 10., szombat, Belföld
Az RMDSZ-nek azért kellett parlamenti úton megoldást találnia a marosvásárhelyi római katolikus iskola helyzetének rendezésére, mert a polgármesteri hivatal nem tett semmit az ügy érdekében – reagált Novák Csaba Zoltán Maros megyei szenátor Dorin Florea polgármester azon nyilatkozatára, miszerint a parlamentnek nem kellett volna beleszólnia az iskolaügybe.

Az RMDSZ-es szenátor tegnapi közleményében megjegyzi, a polgármesteri hivatal nemhogy segítette volna, inkább hátráltatta az iskola újraalapítását. Rámutat, amikor végre sikerült országos szinten, törvénnyel megoldani a helyzetet, a polgármester „megpróbál kioktatni mindenkit, a parlamentet, az egyházat és nem utolsósorban a magyar közösséget”. „Meggyőződésem, hogy a centenárium évében az a minimum, hogy a magyar közösség jogos elvárásának közösen érvényt szerezzünk. Az ellenzéki pártok jobban tennék, ha nem a magyar ügyek megtorpedózása mentén próbálnak évet ünnepelni, hanem olyan jövőképet terveznek, amely mindenkinek, a román és a magyar közösségnek egy­aránt jobb életminőséget biztosít itthon, szülőföldünkön” – hangsúlyozza az RMDSZ szenátora, oktatásügyi szakpolitikusa. Novák Csaba Zoltán szerint a római katolikus iskola újraalapítása a marosvásárhelyi magyar közösség és a római katolikus egyház jogos kérése és igénye, és ennek az igénynek az elmúlt időszakban mindvégig a törvényes előírásoknak megfelelően próbáltak érvényt szerezni.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 162
szavazógép
2018-02-10: Belföld - :

Nagyobb lesz az infláció

A Román Nemzeti Bank 3,5 százalékra emelte az idei év végi inflációs előrejelzését a korábban közölt 3,2 százalékhoz képest. Mugur Isărescu jegybankelnök az inflációs jelentést ismertetve elmondta, az első és második negyedéves előrejelzést 3,9 százalékról 5 százalékra emelték, ami azt jelenti, hogy év közben 5 százalékos éves fogyasztói árnövekedésre is számítanak.
2018-02-10: Jegyzet - :

Vándorbölcsőprogram indul (Mai levelünk)

Kedves barátok, rokonok, ismerősök!
Május elejére várjuk a harmadik gyermekünket. Az első kettőt a kórházból való hazahozataluk után mózeskosárban, majd gyermekágyban helyeztük el. Most úgy döntöttünk, hogy harmadik babánkat hat hónapos koráig bölcsőben fogjuk ringatni.