Lyukas Kő Egyesület Villámolvasási tanfolyammal indítanak

2018. február 10., szombat, Közélet
Tavaly, működésének első évében négy sikeres programot bonyolított le a kovásznai Lyukas Kő Egyesület. Környékünk értékeinek megismerésére szerveztek kirándulást, személyiségfejlesztő tábort, gyorstanulási tanfolyamot tartottak, megrendezték az október 23-ai megemlékezést, mindezt a városi tanács, a megyeháza és a Communitas Alapítvány támogatásával – számolt be az eredményekről a szervezet sajtótájékoztatóján Ferencz Botond elnökségi tag. Egy tervezett programjuk objektív okok miatt elmaradt, ezt március 10–11-én pótolják – fűzte hozzá Szabó Levente elnök.

A márciusi gyorsolvasási tanfolyamot a módszer elismert oktatója, a budapesti Lantos Mihály vezeti (ő volt a tavalyi gyorstanulási tanfolyam előadója is, a kurzus igen nagy érdeklődésnek örvendett a kovásznai – és nem csak – diákok körében – szerk. megj.) A jövő hónapban induló díjköteles képzésre még lehet jelentkezni.
Az idei tervek között szerepel továbbá környezet- és honismereti kirándulás, személyiségfejlesztő tábor, az október 23-ai megemlékezés megszervezése. Ugyanakkor a lehetőségek függvényében a hagyományőrzés témakörében is szerveznek programokat – vetítette előre az elnök.
A Lyukas Kő Egyesület tavaly alakult öt alapító taggal, de a szervezet munkájába mintegy tucatnyian kapcsolódtak be – számolt be Szabó Levente. Az egyesület tevékenysége sokoldalú, képzési lehetőségeket kívánnak biztosítani diákoknak, fiataloknak, felnőtteknek, a kultúra, hagyományőrzés terén szerveznek eseményeket. Céljaik között szerepel az egészséges életmódra való buzdítás is. Tervezik továbbá a történelem, elektronika, orvostudomány terén történő kutatások kezdeményezését, társadalmi problémák felmérését, lehetséges megoldások keresését – körvonalazta az egyesület elnöke.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 186
szavazógép
2018-02-10: Közélet - Iochom István:

Kézdivásárhelyen is korlátozzák a beteglátogatást

Az influenzajárvány miatt tegnaptól tilos a beteglátogatás a kézdivásárhelyi városi kórházban – tudtuk meg dr. Kelemen András szülész-nőgyógyász főorvostól, az intézmény szóvivőjétől, aki azt is elmondta, hogy kivételek is vannak, ilyen például az ideggyógyászati osztály, ahol állandó felügyeletre van szükség, mert a betegek egy része nem tudja ellátni magát, ezért az orvos engedélyével egy-egy hozzátartozó tartózkodhat a bennfekvők mellett.
2018-02-10: Közélet - Hecser László:

Kultúrát adni Barótnak

A baróti művelődési ház (fotó) kevés munkatárssal dolgozik, pénzük, lehetőségük is meglehetősen csekély, ám odaadásukkal, elkötelezettségükkel némileg pótolni tudják a hiányosságokat. Idei terveikről Nagy-Kopeczky Annamária számolt be: helyi értékeket bemutató kiállítássorozatot kezdeményeznek, újjászervezik a bábcsoportot és új tanfolyamokat indítanak.