Drágább az ivóvíz

2018. február 10., szombat, Közélet
Az Aquacov Közösségfejlesztő Egyesületben kétharmados többséggel jóváhagyták a Kovászna megyei regionális vízszolgáltató által kezdeményezett ármódosítást, így februártól emelkedik az ivóvíz ára, valamint a csatornázási díj mintegy negyvenezer háztartási fogyasztó, illetve 14 ezer cég, intézmény számára.

Az utolsó kiigazítás óta eltelt két és fél éve személyzeti, energia- és egyéb költségnövekedéseire hivatkozva igényelte az áremelést a bukaresti árszabályozó hatóságnál a Közüzemek Rt., s az intézkedést az Aquacov egyesületben is támogatták. Kozsokár Attila igazgatóhelyettes lapunk érdeklődésére rámutatott: az árak 2013 óta városon és vidéken is egységesek. A most érvénybe lépett új díjszabást a megye négy városa mellett további kilenc önkormányzat területén – Illyefalván, Árkoson, Bodokon, Gidófalván, Uzonban, Kézdiszentléleken és Szentkatolnán, Zágonbárkányban és Szitabodzán – alkalmazzák, ahol a Közüzemek Rt. biztosítja az ivóvízellátást, illetve a szennyvízkezelést. Az ivóvíz egység­ára a korábbi 3,24 lej helyett februártól 3,56 lej, a csatornadíj pedig 2,92 lejről 3,01 lejre módosult.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 165
szavazógép
2018-02-10: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Bűnözők és dilettánsok kezén az ország

Miközben a harmadik Dragnea-kormány a januári bércsökkenések miatt kitört botrányt próbálta elsimítani egy hirtelen kiadott sürgősségi rendelettel, a Legfelső Semmítő- és Ítélőszék alapfokon nyolcévi börtönre ítélte Darius Vâlcov szenátort, a megvalósíthatatlan kormányprogram és a gazdaságot fenekestül felforgató adó- és pénzügyi reform kiagyalóját.
2018-02-10: Közélet - Mózes László:

Debreceni és székelyföldi képzőművészek találkozása

Friss, jó levegőjű tárlat nyílt tegnap este a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban. A Prímek – primisszima című képzőművészeti kiállítás a magyarországi, pontosabban debreceni NDK alkotócsoport és a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központ (EMŰK) együttműködése révén született meg, azon mintegy kéttucatnyi alkotó mutatja be munkáját.