Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Székelyföldi terrorvádKihallgatják a koronatanút

2018. február 12., hétfő, Közélet

Február 8-án, pénteken újabb tárgyalásra került sor a bukaresti Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszéken a „székelyföldi terrorperben”. A 9 órakor kezdődő, és bő fél órát tartó tárgyalás egyetlen figyelemre méltó újdonságot hozott az ügyben. Az ügyész kardoskodása a védett tanú újra kihallgatása ellen nem győzte meg a bírói testületet, nem másították meg korábbi döntésüket, így a védett tanú kihallgatására március 14-én ismét sor kerül.

A vád képviselőjének érvelése abban merült ki, hogy két vádlott, Beke István és Szőcs Zoltán megpróbálta megtudni, felfedni a védett tanú kilétét, ezért kérte a bíróságot, hogy utasítsa el kérésüket.
Beke és Szőcs a védett tanú újra kihallgatását azért kérte, mert a védelem és a bíróság egyetlen kérdésére sem vá­laszolt, kizárólag csak az ügyésznek volt hajlandó válaszolni. Állításai valóságát vagy valótlanságát, igaz vagy hamis tanúzását bizonyítsák azok, akik „megalkották”, odatették és felhasználták – mondotta tegnap Beke István.
A bizonyítékok letárgyalását, Szőcs Zoltán eset­leges újbóli kihallgatását elhalasztották március 23-ra, a halasztást Szőcs Zoltán ügyvédje kérte, aki egészségi okok miatt nem vett részt a tárgyaláson. A vádlottak a bizonyítékok letárgyalását még tavaly októberben kérték, azt igényelve a bíróságtól, ellenőrizzék, hogy a védett tanú azonos-e az egyik tanúval, az ügyészség végre bocsássa rendelkezésükre az eredeti vevőeszközt, az eredeti hanganyagot, az eredeti hanganyag átírását magyarul, határozzák meg  térben és időben a beszélgetés valódi időpontját, az eredeti hanganyag kriminalisztikai elemzését, a résztvevők azonosítását, akiket a nyomozó hatóság fordítója és egy tanú azonosított, több esetben helytelenül és szakmai felkészültség mellőzésével.

Hozzászólások
Szavazás
Mit gondol az új kormányról?eredmények
szavazatok száma 15
szavazógép
2018-02-12: Közélet - :

Vége a vakációnak

Véget ért az egyhetes félévközi vakáció, hétfőtől folytatódik a tanítás, kezdődik a második félév. Mától izgulhatnak az érettségizők is, az új szabályozás szerint ugyanis nem júniusban, az írásbelik előtt, hanem most tartják a szóbeli tudásfelmérést.
2018-02-12: Közélet - Nagy D. István:

Korrupció, elkobozások, balesetek (Rendőrségi összegzés)

Ami a bűnözés alakulását illeti, Háromszéken nem hozott számottevő változást 2017 az előző évekhez képest. A rendőrség éves ismertetője szerint a bűncselekmények száma 2016-hoz képest valamelyest csökkent, a bejelentett vagy lefülelt esetek kétharmada az enyhébb törvényellenes cselekedetek közé tartozott. Nem kerülte el a megyét a korrupció sem, tíz esetben nyolc bűnvádi eljárás indult 26 személy ellen (22-en közintézmények dolgozói) megvesztegetés, befolyással való üzérkedés és hivatali visszaélés miatt, az okozott kár pedig meghaladja a 10 millió lejt.