Nem lesz háztartási adó

2018. február 12., hétfő, Belföld
A pénzügyminisztérium nem dolgozik a háztartási adó bevezetésén, ez teljesen hamis állítás, nyilatkozta szombaton Eugen Teodorovici miniszter az Antena 3 televízió műsorában.
„Teljesen hamis, és beszélni fogok szenátor kollégámmal, Florin Cîţu úrral, mert ő is pénzügyes. Felelősségteljesnek kell lennünk, amikor ilyen kijelentéseket teszünk. Kategorikusan mondom, nem dolgozunk ezen 2018-ban” – mondta Teodorovici, akit arról kérdeztek, hogy mi a véleménye a liberális párti Florin Cîţu szenátor kijelentéséről, miszerint a pénzügyminisztérium nem mondott le a háztartási adó bevezetéséről, és jelenleg „a technikai részletein” dolgoznak. A pénzügyminiszter hozzátette, jelenleg az egyszerűsítésen és a „rendszer igazi megreformálásán” dolgoznak, a bürokrácia csökkentésén és az elektronikus rendszer kidolgozásán. Florin Cîţu, a Nemzeti Liberális Párt szenátora pénteken azt írta Facebook-bejegyzésében, hogy egyetlen háztartás sem fog megadózatlanul maradni, és az összes tyúkot, sertést, juhot, kutyát, macskát be kell majd jelenteniük az embereknek, és azért vezeti be a kormány ezt az adót, mert nincs pénz még 4 százalékos béremelésre sem.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 162
szavazógép
2018-02-12: Belföld - :

Drága, de fölösleges üzlet (Microsoft-ügy)

Fölöslegesen vásárolta meg a román kormány a Microsoft oktatást elősegítő termékeinek licencét a Fujitsu Siemens Computers vállalattól, azokra a számítógépekre ugyanis, amelyekre ezeket a szoftvereket szánták, már megvásárlásuk előtt telepítették az operációs rendszereket – derült ki az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnek az ügyben összeállított vádiratából, amellyel bíróság elé állították Dinu Pescariu és Claudiu Florică üzletembert.
2018-02-12: Belföld - :

Tisztogatás az SZDP-ben

Megszavazta a Szociáldemokrata Párt Iaşi megyei szervezetének állandó bizottsága Mihai Chirica kizárását az alakulatból. Az SZDP országos vezetőségét több ízben is bíráló iaşi-i polgármester mellett Gabriel Harabagiu alpolgármester és az alakulat városi szervezetének ügyvezető elnöke, Sorin Iacoban kizárásáról is döntött a testület.