Kosárlabda, Európa-bajnoki selejtezőDiadal a finnek ellen

2018. február 12., hétfő, Sport
Négy sepsiszentgyörgyi játékossal – Kilin Tünde, Annemarie Gödri-Părău, Teodora Neagu és Ancuța Stoenescu – a keretben a román női kosárlabda-válogatott 80–59-re (22–17, 25–14, 18–10, 15–18) magabiztos játékkal nyert Helsinkiben az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában szombati játéknapján.
  • Fotó: fiba.com
    Fotó: fiba.com
Dragan Petričević szövetségi kapitány Gödri-Părăuval, Ursuval, Mărgineanuval, Walkerrel és Pavellel kezdte a finnek elleni találkozót, amelyen a válogatott esélyt sem adott a házigazdáknak. A 40 esztendős Taru Tellervo Tuukkanen vezényletével a skandinávok csupán az első negyedben tudtak lépést tartani a románokkal, a második játékrészt követően már csak futottak az eredmény után, még úgy is, hogy megnyerték az utolsó tíz percet. A találkozó legjobbja a finnektől került ki, hiszen Tuukkanen dupla duplával, azaz 24 ponttal és 17 lepattanóval zárta a selejtezőmérkőzést. A román válogatottból a 17 pontos Walker jeleskedett. A szentgyörgyi játékosok közül Gödri-Părău 16, Neagu 2, Stoenescu 10/6 ponttal, míg Kilin egy-egy lepattanóval, assziszttal és szerzett labdával járult hozzá a nemzeti csapat sikeréhez.
Petričević mester tanítványaira február 14-én, szerdán újabb eb-selejtező vár, ezúttal a szlovén válogatott otthonában. (tif)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2018-02-12: Sport - :

Két győzelem (Kosárlabda, Női U20)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK U20 női kosárlabdacsapat két győzelemmel és egy verséggel zárta az elmúlt hét folyamán Târgoviştén megrendezett korosztályos bajnokság második teremtornáját.
2018-02-12: Sport - Miska Brigitta:

Háromszori hosszabbítás után kiesett a Nagyszebeni BC, elődöntőben a Kolozsvári U-BT (Kosárlabda, Román Kupa)

A Temesvári BC szolgáltatta a Román Kupa negyeddöntőjének meglepetését, miután háromszori hosszabbítás után két ponttal legyőzte az esélyesebbnek tartott Nagyszebeni BC együttesét. Kuti Nándor csapata, a címvédő Kolozsvári U-BT 74–66-ra nyert az Argeş Piteşti ellen, így ma este a Temesvári BC ellen küzdhet a döntőbe jutásért.