Kosárlabda, Román KupaHáromszori hosszabbítás után kiesett a Nagyszebeni BC, elődöntőben a Kolozsvári U-BT

2018. február 12., hétfő, Sport
A Temesvári BC szolgáltatta a Román Kupa negyeddöntőjének meglepetését, miután háromszori hosszabbítás után két ponttal legyőzte az esélyesebbnek tartott Nagyszebeni BC együttesét. Kuti Nándor csapata, a címvédő Kolozsvári U-BT 74–66-ra nyert az Argeş Piteşti ellen, így ma este a Temesvári BC ellen küzdhet a döntőbe jutásért.
  • A Temesvári BC a több mint 250 szebeni szurkolótól sem jött zavarba
    A Temesvári BC a több mint 250 szebeni szurkolótól sem jött zavarba
  • Kuti Nándor (32) 9 ponttal mutatkozott be a sepsiszentgyörgyi közönségnek. Henning János felvételei
    Kuti Nándor (32) 9 ponttal mutatkozott be a sepsiszentgyörgyi közönségnek. Henning János felvételei
A Román Kupa első napján nem történt meglepetés, a papírformának megfelelően a két esélyesebbnek tartott csapat jutott az elődöntőbe. A nyolcas döntő első mérkőzésén a Nagyváradi MSC végig uralt meccsen 82–67-re diadalmaskodott a Galaci Phoenix ellen. A Cristian Achim irányította nagyváradiak már az első percekben kezükbe vették az irányítást, tíz perc elteltével hétpontos előnyt építettek ki, amit a szünetig tizenháromra növeltek (43–30). A Galaci Phoenix a harmadik negyedben sem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez, viszont az utolsó játékrészben összeszedettebben játszott, így négy pontra csökkentette hátrányát. A folytatásban a nagyváradiak három percig nem szereztek pontot, de a Duna-partiak ezt nem tudták kihasználni, több közeli próbálkozásuk is kimaradt. A mérkőzés végén a Nagyváradi MSC játékosai jobban koncentráltak, kihasználták az előttük adódó pontszerzési lehetőségeket, így elsőként jutottak az elődöntőbe, ahol a Temesvári Timba ellen kiütéses, 103–55 arányú győzelmet arató Steaua Eximbank lesz az ellenfelük.
A Temesvári BC vasárnap a Román Kupa meglepetését szolgáltatta, hiszen háromszori hosszabbítás után 103–101-re nyert a végső győzelemre is esélyesnek tartott Nagyszebeni BC ellen. A Béga-partiak kezdték jobban a találkozót, a Dan Fleşeriu edzette nagyszebeniek nem tudták felvenni a ritmust, így az első negyed végére 14 pontos hátrányba kerültek. A második negyedben magára talált a Nagyszebeni BC, kezdett feljavulni a támadójátéka, a védelme is jobban működött, így az első félidő végére sikerült lefaragnia hátrányából (49–39).
Szünet után kiegyensúlyozottabbá vált a játék, majd a szebeniek magukhoz ragadták a kezdeményezést, és három perccel a mérkőzés vége előtt egyenlíteni tudtak. Mivel az utolsó másodpercekben egyik csapat sem szerzett pontot, így hosszabbítás következett, ahol csak harmadik ráadásban dőlt el, hogy a 31 pontig jutó Octavian Popa-Calotă vezette Temesvári BC jut az elődöntőbe.
A hosszabbítások miatt késve kezdődött a második mérkőzés, ahol a jobb játékerőt képviselő Kolozsvári U-BT magabiztos játékkal 74–66-ra győzte le az Argeş Piteşti csapatát, és utolsóként jutott az elődöntőbe. A sepsiszentgyörgyi Kuti Nándor kezdőként lépett pályára a hazai közönség előtt, 24 percet töltött a pályán és 9 pontot dobott.
A mai elődöntőben a Nagyváradi MSC a Steaua Eximbank ellen harcol a döntőbe jutásért, míg a másik ágon a Temesvári BC és a címvédő Kolozsvári U-BT csap össze. Előbbire 17.15 órától, míg utóbbira 20 órától kerül sor a Sepsi Arénában. A DigiSport mindkét találkozót élőben közvetíti.
A negyeddöntő eredményei: Galaci Phoenix–Nagyváradi MSC 67–82, Temesvári Timba–Steaua Eximbank 55–103, Nagyszebeni BC–Temesvári BC 101–103, Argeş Piteşti–Kolozsvári U-BT 66–74.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 186
szavazógép
2018-02-12: Sport - :

Diadal a finnek ellen (Kosárlabda, Európa-bajnoki selejtező)

Négy sepsiszentgyörgyi játékossal – Kilin Tünde, Annemarie Gödri-Părău, Teodora Neagu és Ancuța Stoenescu – a keretben a román női kosárlabda-válogatott 80–59-re (22–17, 25–14, 18–10, 15–18) magabiztos játékkal nyert Helsinkiben az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában szombati játéknapján.
2018-02-12: Sport - Tibodi Ferenc:

Az élvonalban való bennmaradásért harcolnak (Teremlabdarúgás, I. liga)

Már csak pár nap választ el az élvonalbeli teremlabdarúgó-csapatunk, a Sepsi Futsal idei első mérkőzésétől, amely vasárnap (a www.frf.ro szerint) a Román Kupa második fordulójában a Kolozsvári Clujana otthonában lép pályára. Mint ismeretes, a sepsiszentgyörgyi zöld-fehérek nagyon szerény őszi idényt tudnak maguk mögött, hiszen 14 mérkőzésből 14-et veszítettek el, és csak azért nincsenek az utolsó helyen, mert a Marosvásárhelyi City’US csapatát kétszer is megbüntette a román labdarúgó-szövetség. A napokban Farkas Attila edzővel és Bende Lajos elnökkel beszélgettünk, akiket az együttesünk tavaszi terveiről és céljaikról faggatunk. Elmondásuk szerint nincs rózsás helyzetben a kétszeres bajnoki ezüstérmes szentgyörgyi alakulat, ám ők és a csapat játékosai mindent megtesznek azért, hogy emelt fővel és az I. ligában fejezzék be a 2017–2018-as szezont.