Teremlabdarúgás, Európa-bajnokságPortugália az öreg kontinens trónján

2018. február 12., hétfő, Sport
Portugália válogatottja nyerte a Ljubljanában megrendezett férfi futsal Európa-bajnokságot, miután a szombati döntőben hosszabbításban 3–2-re legyőzte Spanyolország csapatát.
  • Fotó: M4sport
    Fotó: M4sport
A portugálok Ricardinho góljával már az első perc végén előnybe kerültek, de a rendes játékidő utolsó előtti percében Bruno Coelho találata csupán az egyenlítést jelentette számukra, mert közben spanyol részről Marc Tolrá és Ángel Velasco Marugán is betalált. A hosszabbítás vége előtt 55 másodperccel Bruno Coelho büntetőből volt eredményes, ezzel dőlt el a finálé. A portugálok eddigi legjobb eredménye a 2010-es debreceni kontinenstorna második helyezése volt, a spanyolok viszont egy ezüstérem mellett hét aranyat is nyertek 1996 óta, a szlovén fővárosba is címvédőként érkeztek. Az oroszok egy arany és öt ezüst mellett immár harmadszor szereztek bronzérmet.
Ez volt az utolsó 12 csapatos Európa-bajnokság, a következő, 2022-es tornán már 16 válogatott vehet részt.
Eredmények: S döntő: Portugália–Spanyolország 3–2 (1–1, 2–2, 2–2) S a 3. helyért: Oroszország–Kazahsztán 1–0 (0–0).
 
Ricardinhóé a leggyorsab döntős gól
Az Eb-győztes portugál futsalválogatott klasszisa, Ricardinho a spanyolok elleni fináléban megszerezte az Európa-bajnoki döntők leggyorsabb találatát. A portugálok legjobbja a kezdősípszót követően 59 másodperc alatt betalált, ilyen gyorsan pedig még soha nem szereztek gólt a futsal-Eb fináléjában. Az aranyéremhez a szintén Eb-győztes portugál labdarúgó-válogatott sztárjátékosa, Cristiano Ronaldo is gratulált.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 165
szavazógép
2018-02-12: Sport - Tibodi Ferenc:

Az élvonalban való bennmaradásért harcolnak (Teremlabdarúgás, I. liga)

Már csak pár nap választ el az élvonalbeli teremlabdarúgó-csapatunk, a Sepsi Futsal idei első mérkőzésétől, amely vasárnap (a www.frf.ro szerint) a Román Kupa második fordulójában a Kolozsvári Clujana otthonában lép pályára. Mint ismeretes, a sepsiszentgyörgyi zöld-fehérek nagyon szerény őszi idényt tudnak maguk mögött, hiszen 14 mérkőzésből 14-et veszítettek el, és csak azért nincsenek az utolsó helyen, mert a Marosvásárhelyi City’US csapatát kétszer is megbüntette a román labdarúgó-szövetség. A napokban Farkas Attila edzővel és Bende Lajos elnökkel beszélgettünk, akiket az együttesünk tavaszi terveiről és céljaikról faggatunk. Elmondásuk szerint nincs rózsás helyzetben a kétszeres bajnoki ezüstérmes szentgyörgyi alakulat, ám ők és a csapat játékosai mindent megtesznek azért, hogy emelt fővel és az I. ligában fejezzék be a 2017–2018-as szezont.
2018-02-13: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Házasság hete – Éltető sodrásban
SEPSISZENTGYÖRGY. Az unitárius egyházközség tanácstermében zajló rendezvényen MA 18 órától Éltető sodrásban: játékos vetélkedő pároknak – Györgyilyés Izolda sepsiszentkirályi unitárius lelkész, Bíró Attila árkosi unitárius lelkész; SZERDÁN 18 órától Kommunikáció a házasságban – Balázs Réka és Papp Adolf családterapeuta előadása. A részvétel díjtalan, a programok ideje alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak.