Mi, hol, mikor?

2018. február 13., kedd, Mi, hol, mikor?
Házasság hete – Éltető sodrásban
SEPSISZENTGYÖRGY. Az unitárius egyházközség tanácstermében zajló rendezvényen MA 18 órától Éltető sodrásban: játékos vetélkedő pároknak – Györgyilyés Izolda sepsiszentkirályi unitárius lelkész, Bíró Attila árkosi unitárius lelkész; SZERDÁN 18 órától Kommunikáció a házasságban – Balázs Réka és Papp Adolf családterapeuta előadása. A részvétel díjtalan, a programok ideje alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak.
 
ERDŐVIDÉK tíz településén február 18-áig zajlik az ökumenikus rendezvénysorozat. MA: Baróton a vállalkozóközpont II. emeleti folyosóján 11 órától Legszebb napom a családommal – rajzkiállítás-megnyitó a Gaál Mózes Általános Iskola előkészítő osztályos tanulóinak munkáiból (megtekinthető péntekig 8–12 óráig); 11 órától a Boróka Nyugdíjasklubban Szabadság, szerelem – meghívott: Tatár Zsuzsanna ny. magyartanár (Barót), házigazda: Dénes Kinga pszichológus, a Diakónia Keresztyén Alapítvány munkatársa; 19 órától az Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár Termében Tortoma Önképzőkör: Válságok és krízisek a házasságban – meghívottak: Újvárosi Katalin lelkész, lelkigondozó és Demeter Sándor Loránd lelkész, közgazdász (Székelyderzs), házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező; 20.30-tól táncház a városi művelődési ház Bodosi Dániel Termében Lakatos Csilla néprajzkutató (Barót) vezetésével; Olaszteleken 18 órától a református gyülekezeti teremben A férfiakra való odafigyelés, a férfiak szeretetnyelve – Tordai Zsófia pszichológus (Barót) előadása. SZERDÁN: Baróton 18 órától a városi művelődési ház Bodosi Dániel Termében A lelki egység jegyében a házasság sarkalatos kérdéseiről – kerekasztal-beszélgetés öt különböző felekezetű lelkésszel – meghívottak: Fülöp László római katolikus plébános (Miklósvár), Györfi Tóbiás baptista lelkész (Barót), Ilkei Árpád unitárius lelkész (Vargyas), Simon-Nagy Ilona evangélikus lelkész (Apáca) és Tordai Árpád református lelkipásztor (Barót), moderátor Kondor Ágota (Sepsiszentgyörgy) mentálhigiénés szakember, tanár; 20 órától a Rózsa vendéglő Romantika Termében gyertyafényes, meghitt hangulatú vacsora házaspároknak.
Színház
A TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ műsorán ma 19 órától Sepsiszentgyörgyön a nagyteremben a Lewis Caroll Alice Csodaországban és Alice Tükörországban című meseregényei alapján készült Alice – a színház és a Szempöl Offchestra közös produkciója, rendező: Bocsárdi László.
HAHOTA. A marosvásárhelyi színtársulat február 14-én, szerdán 17 és 20 órától Kovásznán a művelődési központban előadja a Nincs mese! című zenés szilveszteri kabarét Kovács Levente rendezésében.
Bábszínház
A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház a bábszínház stúdiótermében ma 18 órától, szerdán 10 és 14 órától A halhatatlanságra vágyó királyfi című, magyar népmeséből készült bábjátékot játssza. A jegyek előfoglalását, szervezett csoportok bejelentkezését a 0755 335 400-as telefonszámra várják (Csüdöm Eszter). A helyek száma korlátozott. Jegyeket váltani előadás előtt fél órával lehet a helyszínen 7 lejért. Ajánlott életkor: 5+.
Mozi
A sepsiszentgyörgyi Művész mozi mai programja: 16-tól és 18.15-től A szabadság ötven árnyalata; 16.30-tól Proud Mary; 18.30-tól 12 katona; 20.30-tól A világ összes pénze; 21-től A Viszkis. Pénztár és telefonos helyfoglalás 15 órától a 0787 526 102-es telefonon. Részletek a www.arta.cityplex.ro/hu honlapon.
Tánc
FARSANGI TÁNCHÁZ. A sepsiszentgyörgyi farsangbúcsúztató táncházat ma 20 órától rendezik meg a színház előcsarnokában. Házigazda Ádám Júlia és Melles Endre, muzsikál a Heveder zenekar és a Folker együttes.
Könyvbemutató
A kovásznai művelődési ház Ignácz Rózsa Termében ma 17 órától a Fábián Ernő Népfőiskola szervezésében bemutatják dr. Török Samu kovásznai kardiológus főorvos Ajánlom magamat... és a Hófehérke és más „mesék” című könyvét.
Farsangi mulatság a Guzsalyasnál
Ma a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítvány által szervezett farsangfarki felvonuláson és mulatságon közreműködik a Gyermekek Palotája, a Kónya Ádám Művelődési Ház és az égisze alatt működő Kincsek Néptáncegyüttes, a Lajtha László Alapítvány, a Százlábú és Százlábacskák Néptáncegyüttes, valamint a sepsiszentgyörgyi Vöröskereszt. Gyülekező 17 órakor a Guzsalyas Alapítvány székhelye előtt (Kós Károly út 5/A szám), zenél a Folker együttes és a Dezső fiúk.
Hitvilág
JEGYESKURZUS. A sepsiszentgyörgyi Krisztus király-plébánián ma 19 órától, a Szent József-plébánián február 14-től zajló jegyeskurzusra várják mindazokat, akik házasságot szeretnének kötni a 2018-as esztendőben. Jelentkezni a plébániák irodáiban lehet.
Előadás, díjazás, sorsolás
Az Erdélyi Kárpát-Egyesület háromszéki osztálya vetített képes előadást szervez február 14-én, szerdán 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Kőrösi Csoma Sándor utcai Gyermekek Palotája dísztermében Kisbakancs-túrák 2017-ben címmel. Az eseményt díjazás követi, illetve nyereményeket is sorsolnak.
Röviden
ÁRAMSZÜNET. 8–9 óráig ma és szerdán az 1-es transzformátorállomás körzetében Uzonban, péntekig Magyaróson és Sepsiszentkirályban; ma Lisznyópatakon szünetel az áramszolgáltatás.
ÚJABB WALDORF V. OSZTÁLY indul a sepsiszentgyörgyi Nicolae Colan Általános Iskolában a következő tanévtől. Az érdeklődő negyedikesek számára tevékenységet szerveznek ma 17 órától a Bod Péter Megyei Könyvtárban az iskola waldorfos tanárai. Jelen lesz a leendő osztálytanító is.
PSZICHOKLUB. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában ma 18 órától a Selye János Pszichoklubban beszélgetés Örök szerelem a célok felé! címmel Dulányi-Balogh Szidónia pszichológus, tréner vezetésével.
DÍSZÍTŐMŰVÉSZET. A sepsiszentgyörgyi Szorgos Kezek díszítőművészeti szakkör ma 15–18 óráig várja az érdeklődőket a belvárosi Szent József-plébánia könyv­tárában. Telefon: 0727 273 056.
MOZGÁSMŰVÉSZET. Sepsiszentgyörgyön a Live-Art Alapítvány Olt utca 1. szám alatti táncstúdiójában ma és csütörtökön 19 órától Ágó-gym – alakformáló fitnesz hölgyeknek. Telefon: 0722 233 774. Info: facebook@liveartdancestudio.
TORNA. Az Ida Aerobik mai programja a sepsiszentgyörgyi uszodában: 18 órától aerobiktánc kisiskolásoknak, 19 órától stepaerobik. Telefon: 0722 243 234.
TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket (alkohol-, játék- és drogfüggőség) és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe. A teljes diszkréció garantált. Érdeklődni, jelentkezni a 0757 489 778-as vagy a 0267 351 716-os telefonon lehet.
VÖRÖSKERESZT. A Kovászna Me­­gyei Vöröskereszt minden kedden 9–12 óráig vérnyomás-, vércukorszint- és koleszterinszint-mérést végez a székházban.
ASZTALITENISZKLUB. A sepsiszentgyörgyi dollárpiac melletti Topspinben edző irányításával hétfőtől péntekig asztaliteniszklub működik: 16–17 óráig kezdő gyermekeknek, 17–19 óráig haladó gyerekeknek, 19–22 óráig hobbijáték felnőtteknek. Szombaton és vasárnap 12–22 óráig szabad tevékenység. Érdeklődni a 0744 331 777-es telefonon lehet.
Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig a Grigore Bălan tábornok úti Farmacom (telefon: 0267 317 318, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen a Szabó Jenő utcai Eco (0267 364 974) gyógy­szertár teljesít szolgálatot.
Ügyintézés
Az RMDSZ díjmentesen segíti a magyar állampolgárság megszerzését és a regisztrációs folyamatot. A MAI kiszállási program: 16.30–18 óráig a gidófalvi polgármesteri hivatalban; 18.30–20 óráig az étfalvazoltáni kultúrotthonban; 14.30–16 óráig a nagyborosnyói polgármesteri hivatalban; 16.30–18 óráig a kisborosnyói iskolában; 18.30–20 óráig a feldobolyi iskolában. SZERDÁN: 14.30–16 óráig az angyalosi Forró Elek Általános Iskolában; 16.30-18 óráig a fotosmartonosi iskolában; 18.30–20 óráig a sepsibükszádi Vendégházban; 14.30–16 óráig a lécfalvi iskolában; 16.30–18 óráig a várhegyi óvodában; 18.30–20 óráig a cófalvi kultúrotthonban.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 165
szavazógép
2018-02-12: Sport - :

Portugália az öreg kontinens trónján (Teremlabdarúgás, Európa-bajnokság)

Portugália válogatottja nyerte a Ljubljanában megrendezett férfi futsal Európa-bajnokságot, miután a szombati döntőben hosszabbításban 3–2-re legyőzte Spanyolország csapatát.
2018-02-13: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett, drága férj, apa, nagytata, testvér, szomszéd és ismerős,
MIKE GÉZA,
a Mobila
volt alkalmazottja
életének 76. évében hirtelen elhunyt.
Temetése 2018. február 14-én, szerdán 13 órakor lesz a sepsiszentgyörgyi közös temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4303996