Törvénytelen az érettségi?

2018. február 13., kedd, Belföld
Törvénytelenül zajlik az idei érettségi vizsga – állítja Marilen Pirtea képviselő, a Nemzeti Liberális Párt oktatási bizottságának elnöke. Pirtea úgy véli, a miniszteri rendelet, amely „forradalmasította” a rendszert azáltal, hogy előrehozta februárra az érettségi szóbeli vizsgáit, ellentmond a tanügyi törvénynek és az érettségi vizsgák lebonyolítását szabályozó módszertannak. A vonatkozó jogszabályok értelmében az jelentkezhet érettségi vizsgára, aki befejezte a 12. osztályt, márpedig ebben a tanévben még senki sem fejezte be a 12. osztályt – mutat rá Pirtea. A képviselő úgy véli: a bíróság bármikor megsemmisítheti az eredményeket, ami káoszt okoz a rendszerben, hisz minden, ami addig történik, érvénytelen lesz.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2018-02-13: Belföld - :

Végleges az ítélet

Az RMDSZ fellebbezésének hiányában jogerőssé vált a Kolozs Megyei Törvényszéknek az a decemberi ítélete, amely bizonyos gazdálkodásával kapcsolatos adatok kiadására kötelezte a szövetséget. Az RMDSZ-t az Átlátszó Erdély blogot működtető egyesület perelte be, miután a szövetség elutasította, hogy a gazdálkodására vonatkozó részletes információkat közöljön. A portál azt szerette volna megtudni, hogy mire költötte a szövetség azt a mintegy 28 millió eurónak megfelelő összeget, amelyet az az utóbbi hat évben az erdélyi magyar nemzeti közösség képviselőjeként kapott a román költségvetésből.
2018-02-13: Belföld - :

Valljanak színt

Ludovic Orban azt kéri a parlament két házának elnökétől, nyilvánosan valljanak színt, megígérték-e, hogy bizonyos szerződéseket írnak alá Magyarországgal, ellenkező esetben „titkos tárgyalásokkal és a nemzeti érdekek elárulásával” vádolja őket.