Merkel utódot keres

2018. február 13., kedd, Világfigyelő
Továbbra is erős Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, de az utolsó ciklusát kezdi, és a következő négy évben elindítja az utódlást – mondta Günther Oettinger német uniós biztos, a CDU politikusa egy tegnapi interjúban.
 A korábbi Baden-Württemberg tartományi miniszterelnök kiemelte: mindenki előtt világos, hogy Angela Merkel az utolsó periódusát kezdi, és elég okos és tapasztalt ahhoz, hogy ne kövessen el olyan hibákat, mint az előző CDU-s kancellár, Helmut Kohl, hanem „ügyesen megindítsa az utódlást”. * Magas, de elfogadható árat fizetett a Kereszténydemokrata Unió (CDU) azért, hogy stabil kormány alakulhasson Németországban – mondta Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke egy vasárnapi interjúban. Kiemelte, hogy fájdalmas veszteség a CDU számára a pénzügyminisztérium átadása a Német Szociáldemokrata Pártnak (SPD), de az alternatíva az lett volna, hogy a tárcák elosztásáról szóló vita miatt nem alakul meg a kormány, holott a koalíciós szerződés tartalmi kérdéseiről már megállapodtak.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 165
szavazógép
2018-02-13: Világfigyelő - :

Vonatbaleset Ausztriában

Összeütközött két személyszállító vonat az ausztriai Niklasdorfban, a balesetben legalább egy ember meghalt, és akár húszan is megsérülhettek, közülük többen súlyosan – mondta el Lucas Kundigraber, a stájerországi vöröskereszt munkatársa tegnap. A rendőrség 22 sérültről – köztük három gyerekről – adott hírt. A Graz és Saarbrücken között közlekedő EuroCity vélhetőleg egy elővárosi gyorsvasútnak ütközött neki oldalról.
2018-02-13: Világfigyelő - :

Gyurcsányék tovább tiltakoznak

A Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke arra szólította fel Áder János köztársasági elnököt, hogy csatlakozzon pártja azon kezdeményezéséhez, amely megvonná a szavazati jogot azoktól a határon túli magyaroktól, akik korábban nem éltek Magyarországon.