Gyurcsányék tovább tiltakoznak

2018. február 13., kedd, Világfigyelő
A Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke arra szólította fel Áder János köztársasági elnököt, hogy csatlakozzon pártja azon kezdeményezéséhez, amely megvonná a szavazati jogot azoktól a határon túli magyaroktól, akik korábban nem éltek Magyarországon.
 Vadai Ágnes tegnapi, a Sándor-palota előtt tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett azokra a sajtóhírekre, amelyek felidézték az államfő egy 1993-as parlamenti felszólalását, amelyben azt fejtette ki, hogy a Fidesz miért nem támogatja a határon túli magyaroknak adandó szavazati jogot. A DK (a párt elnöke Gyurcsány Ferenc, szerk. megj.) politikusa úgy fogalmazott, a magyarok háromnegyede az államfővel, „pontosabban a 25 évvel ezelőtti Áder Jánossal” ért egyet a kérdésben.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 185
szavazógép
2018-02-13: Világfigyelő - :

Merkel utódot keres

Továbbra is erős Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, de az utolsó ciklusát kezdi, és a következő négy évben elindítja az utódlást – mondta Günther Oettinger német uniós biztos, a CDU politikusa egy tegnapi interjúban.
2018-02-13: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Sokfélét akarnak (Költségvetési kérdőívre válaszoltak a sepsiszentgyörgyiek)

Kilenc nap alatt, január 29-e és február 6-a között 1327 sepsiszentgyörgyi lakos töltötte ki a város idei költségvetésére vonatkozó kérdőívet, amelyet az önkormányzat azért tett közzé, hogy az érdekelteknek lehetőséget adjon véleményük kifejezésére. A beérkezett válaszokat Antal Árpád polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján ismertette.