Új jegyző Kézdivásárhelyen

2018. február 13., kedd, Közélet
Tegnap délelőtt Tóth Csilla Enikő sikeresen szóbelizett Bukarestben, a lehetséges száz pontból 95,4-et összesített, így ő lesz Kézdivásárhely új jegyzője.
Miután a múlt év őszén Zátyi András Lajos, a városháza jegyzője nyugdíjba vonult, a megüresedett állásra a Köztisztviselők Országos Hivatala versenyvizsgát írt ki, melyre Tóth Csilla Enikő, a kézdivásárhelyi városháza jogtanácsosa, Ioan Bercu zabolai jegyző, Kövesdi Zoltán kézdivásárhelyi jogtanácsos és Veres-Vitályos Zsuzsanna Mónika illyefalvi jegyző jelentkezett. Zátyi András Lajos a nagyszebeni jogi egyetem elvégzése után 1978. szeptember elsejétől dolgozott jogtanácsosként az akkori városi néptanácsnál, majd Balázs Sándor jegyző nyugállományba vonulása után, 1984. március 1-jétől, harmincnégy éven át volt a városháza jegyzője nyugdíjazásáig.
A múlt kedden megtartott írásbeli vizsgáról korábban Bokor Tibor polgármester tájékoztatott. A négy jelentkező közül Tóth Csilla Enikő érte el a legmagasabb, 92,4 pontszámot a lehetséges százból, így a tegnapi, Bukarestben megtartott szóbeli megmérettetésen már csak őt hallgatta meg a bizottság. Versenytársai 42, 44,6 és 47 pontot kaptak – ez a továbbjutáshoz szükséges hetven pont alatt maradt, hármuk közül csak Kövesdi Zoltán fellebbezett, amit a bizottság elutasított.
Bokor Tibor azt is elmondta, azzal, hogy Tóth Csilla Enikő lesz a hivatal jegyzője, egy fizetést is megtakaríthatnak, a jogi irodába nem kell alkalmazniuk még egy jogászt, hanem Nagy Gabriella jogtanácsossal közösen azt a feladatot is elláthatja.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2018-02-13: Közélet - Bokor Gábor:

Erősödik a Kézdi Lacto Coop Szövetkezet

Százezer eurós pályázatot iktatott be az AgroSic Közösségek Közti Társulás segítségével a Kézdi Lacto Coop Szövetkezet, amely az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) mezőgazdasági termelők, feldolgozók és forgalmazók  együttműködését, rövid ellátási láncok kialakítását és a helyi piacok fejlesztését támogató kiírására pályázott – ismertette a megyei tanács sajtóirodája.
2018-02-13: Közélet - Iochom István:

Önkéntesek a közösségért (Kézdivásárhely)

A kézdivásárhelyi Wegener-Pro Sanitate Alapítvány kuratóriuma azzal a céllal szervezte meg a Kosztándi Képtárban az Önkéntesek délutánját, hogy megköszönje az alapítvánnyal együttműködő tizenegy civil szervezetnek, az önkormányzatnak és a több mint harminc önkéntesnek a közös munkát, bemutatva az elmúlt év fontosabb megvalósításait és az idei célkitűzéseket.