Forgalmi bűncselekmények

2018. február 13., kedd, Közélet
A hétvégén négy elkövető nevére nyitott bűnügyi vizsgálati iratcsomót a Kovászna megyei közlekedésrendészet, három esetben ittas vezetésért.
 
Szombatról vasárnapra virradó éjjel Bodzafordulón igazoltattak egy 35 éves vezetőt, akinek leheleté­ben 0,96 mg/l szesztartalmat mutatott ki az alkoholszonda. Nagyajtán egy haszongépjárművet vezető 50 éves férfi esetében 0,65 mg/l értéket mértek péntekről szombatra virradóra, ugyanakkor Bodzafordulón egy 40 éves férfi esetében 0,46 mg/l-t mutatott a műszer. Tapasztalat szerint a kifújt levegő literében milligrammban mért szesztartalom kétszerese nagyjából megegyezik a vérben ezrelékben kimutatott alkoholmennyiséggel. Az ittas vezetés bűncselekményének küszöbértéke a vérben mért 0,8 ezrelék. A negyedik észlelt bűncselekmény forgalomba be nem jegyzett gépjármű vezetése, egy ilyen autót vezető 40 éves férfit kaptak el Dálnokon. Igazoltatása közben kiderült, az általa vezetett személygépkocsi időleges forgalmi engedélye lejárt. (sz.)
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 186
szavazógép
2018-02-13: Közélet - :

Heti mérleg a közlekedésrendészeten

Az elmúlt héten a Kovászna megyei forgalmisták 20 gépkocsivezetői jogosítványt és 16 forgalmi engedélyt függesztettek fel szabálysértésekért és műszaki hibákért. Összesen 384 bírságot róttak ki. A rendőrség közleménye kiemeli, hogy 127 bírságot a sebességkorlát átlépéséért, 15-öt szabálytalan előzésért róttak ki gépkocsivezetőknek, ám 62 gyalogost és kerékpárost is megbüntettek. (sz.)
2018-02-13: Közélet - :

Kisodródott, ütközött

Könnyebb besorolású balesetet jegyeztek pénteken Kovásznán, a város Kommandó felőli kijáratánál.