Kosárlabda, Román KupaNagyváraddal játszik a címvédő a döntőben

2018. február 13., kedd, Sport
Izgalmas elődöntőket játszottak tegnap a férfi Román Kupában, előbb a Nagyváradi MSC 71–65 arányban gyűrte le az utolsó percben a Steaua Eximbank csapatát, és bejutott a fináléba, majd a címvédő Kolozsvári U-BT egy szintén kiegyensúlyozott mérkőzésen 77–75-re nyert és harcolta ki a döntőbe jutást a Temesvári BC ellen. A döntőt ma 19 órától rendezik a Sepsi Arénában.
  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János
A férfi Román Kupa elődöntőjének első mérkőzését a Steaua Eximbank kezdte jobban, Cătălin Baciu palánk alatti játékának köszönhetően három perc elteltével már nyolc ponttal vezettek, viszont a nagyváradiak magukra találtak, és hárompontos dobásokkal zárkóztak fel. A folytatásban kiegyensúlyozottá vált a mérkőzés, a fővárosiak kosaraira folyamatosan válaszolni tudtak a Cristian Achim irányította kosárlabdázók, majd a bukarestiek Brandon Taylor hárompontosának köszönhetően egypontos előnnyel vonulhattak szünetre (38–37).
A Jukka Toijala edzette Steaua a harmadik negyedet hétpontos sorozattal kezdte, amire a nagyváradiak a nagyszerűen játszó Kris Richard kosaraival válaszoltak. A mérkőzés utolsó tíz perce is kiegyenlített játékot hozott, de a fontos pillanatokban a Bihar megyeiek védelme hatékonyabban működött, a mérkőzésen 26 eladott labdára kényszerítették a fővárosiakat. Egy perccel a találkozó vége előtt még a bukarestiek vezettek egy ponttal, viszont a nagyváradiak az utolsó támadásoknál jobban koncentráltak, és sorozatban hét pontot szereztek, így bebiztosították helyüket a döntőben, ahol a címvédő Kolozsvári U-BT lesz az ellenfelük.
A sepsiszentgyörgyi Kuti Nándort is soraiban tudó Szamos-partiak a vártnál nehezebben győztek a vasárnap háromszori hosszabbítás után elődöntőbe jutó Temesvári BC ellen. A Béga-partiak meglepetésre tartották a lépést a jobb játékerőt képviselő kolozsváriakkal, akik nem tudtak megnyugtató különbséget kiépíteni a mérkőzés során. A 21 éves Kuti ezúttal is kezdőként lépett pályára, Mihai Silvășan edző 21 perc játéklehetőséget biztosított a fiatal kosárlabdázónak, aki hét ponttal, öt lepattanóval, három szerzett labdával és egy gólpasszal hálálta meg a bizalmat. A Kolozsvári U-BT 2016 és 2017 után sorozatban harmadszor ünnepelhet Román Kupa-elsőséget, ha ma diadalmaskodik a Nagyváradi MSC felett.
Az elődöntő eredményei: Nagyváradi MSC–Steaua Eximbank 71–65, Temesvári BC–Kolozsvári U-BT 75–77.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 186
szavazógép
2018-02-13: Sport - :

Kanadai arany műkorcsolyában (Pjongcsang, 2018)

A már a zárószám előtt biztosan aranyérmes kanadaiak klasszis párosuk, a Tessa Virtue, Scott Moir kettős révén a jégtáncosok kűrjét is megnyerték, így végül hét pont előnnyel verték az ezüstérmes oroszokat a műkorcsolyázók csapatversenyében.
2018-02-14: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Házasság hete – Éltető sodrásban
SEPSISZENTGYÖRGY. Az unitárius egyházközség tanácstermében zajló rendezvényen MA 18 órától Kommunikáció a házasságban – Balázs Réka és Papp Adolf családterapeuta előadása. CSÜTÖRTÖKÖN 18 órától Őszintén a házasságról – beszélgetésvezető Pál Tünde pasztorálpszichológus és Kovács István unitárius lelkész.  A részvétel díjtalan, a programok ideje alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak.