Kosárlabda, Román KupaMegvédte címét a Kolozsvári U-BT

2018. február 14., szerda, Sport
Sorozatban harmadik Román Kupa-győzelmét ünnepelhette a címvédő Kolozsvári U-BT, miután tegnap este egy izgalmas mérkőzésen 64–61 arányban legyőzte a Nagyváradi MSC csapatát a Sepsi Arénában.
  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János
Jól kezdte a döntőt a címvédő, Giordan Watson szerezte a találkozó első kosarát, a Kolozsvári U-BT pedig az első negyed közepén már 15 ponttal vezetett. A folytatásban kezdett magához térni a Nagyváradi MSC, amely a játékrész végére két pontra zárkózott fel. A kolozsváriak sepsiszentgyörgyi tehetsége, Kuti Nándor jó játékkal rukkolt elő, az első tíz percben kilenc ponttal segítette csapatát. A második negyedben jobban működött a nagyváradiak védelme és támadójátéka, így a szünetig három pontra csökkentették hátrányukat (37–34).
A harmadik negyedben már a Bihar megyeiek akarata érvényesült, a 25. percben Kris Richard kosarával a vezetést is átvették, majd nyolcpontos előnyt építettek ki. A kolozsváriaknak az utolsó játékrészben sikerült három perc alatt felzárkózniuk, majd öt percen keresztül egyik csapat sem talált a gyűrűbe, a mérkőzés végét pedig a fekete-fehérek bírták jobban, így tavalyelőtthöz és tavalyhoz hasonlóan, 2018-ban is behúzták a Román Kupa-győzelmet. Kuti Nándor 30 perc alatt tizenhárom pontot szerzett és három lepattanót gyűjtött.
Két évvel ezelőtt a Kolozsvári U-BT szintén a Cristian Achim irányította együttest győzte le a fináléban, akkor 82–75 arányban diadalmaskodtak, tavaly pedig egy ponttal, 79–78-ra nyertek a Marosvásárhelyi Kosárlabda Klub ellen Aleksandar Rašić utolsó másodpercben szerzett kosarával. A 2003-ban alakult Bihar megyei kosárlabdacsapat harmadik kupadöntőjét veszítette el Cristian Achim irányítása alatt, az edző 2014-ben sem járt sikerrel, csapata akkor az Energia Rovinari együttesétől kapott ki a döntőben.
Ma 19 órától kerül sor az Észak és Dél közötti All Star Gálára a Sepsi Arénában, ahol az északi csapatban Kuti Nándor is pályára lép.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 100
szavazógép
2018-02-14: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Nem búcsúztam tőletek, nem tudtam, hogy örökre elmegyek, fentről vigyázlak és örökké szeretlek titeket.
Fájó és megtört szívvel tudatjuk, hogy a sepsikőröspataki
BOLDIZSÁR BÉLA
életének 66., özvegységének 3. évében hosszú betegség után elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2018. február 15-én, csütörtökön 15 órakor helyezzük örök nyugalomra a sepsikőröspataki katolikus temetőben.
Részvétfogadás szerdán 17–19 óráig és a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4304034
2018-02-14: Sport - :

Hirscher először olimpiai bajnok (Pjongcsang, 2018)

A jelenlegi legjobb férfi alpesi síző, Marcel Hirscher megszerezte a medálgyűjteményéből egyedüliként hiányzó olimpiai aranyérmet: az osztrák versenyző kombinációban győzött a téli játékok keddi napján. Mögötte két francia szlalomspecialista szerezte meg az ezüst- és bronzérmet Alexis Pinturault és Victor Muffat-Jeandet személyében.