Leváltanák a minisztert

2018. február 14., szerda, Belföld
Hétfőn tárgyalja a képviselőház plénuma a Nemzeti Liberális Párt „Lia Olguţa Vasilescu – hazugságügyi és társadalmi igazságtalanságért felelős miniszter” címmel tegnap benyújtott egyszerű indítványát. A párt beadvánnyal a köz- és versenyszférában uralkodó súlyos gondokra szándékozik felhívni a figyelmet, „amelyek abban a – világon egyedülálló – jelenségben tetőznek, hogy egy munkával eltöltött hónap végén az alkalmazott nem fizetést kap, hanem még ő tartozik az alkalmazónak.” Az indítvány aláírói szerint a munkaügyi miniszternek számos oka van arra, hogy benyújtsa lemondását.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 100
szavazógép
2018-02-14: Belföld - :

Vizsgálatok a hangfelvétel miatt

A legfőbb ügyészség is vizsgálatot indított a korrupcióellenes ügyészség ploieşti-i ügyosztályát érintő, vasárnap este az Antena 3 televízió műsorában nyilvánosságra hozott hangfelvételek kapcsán. Az ügyben a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács keretében működő Igazságügyi Felügyelet is hivatalból eljárást indított annak megállapítására, hogy történt-e fegyelmi vétség. Szintén tegnap a Japánban hivatalos látogatáson tartózkodó Tudorel Toader igazságügyi miniszter megerősítette, hogy az ügy miatt a tervezettnél korábban visszatér az országba.
2018-02-14: Belföld - :

Tarol az influenza

Huszonhétre emelkedett az influenzavírus miatt elhunyt személyek száma, miután az elmúlt két napban hat halálesetet jelentettek a hatóságok. Erről Sorina Pintea egészségügyi miniszter számolt be tegnap a parlamentben. A tárcavezető szerint egyelőre nincs szó járványról, a fertőző betegségnek egyelőre csak gócpontjai vannak, de a szezon akár áprilisig eltarthat. A legtöbb megbetegedést Bukarestben és Jászvásárban jelezték. Az elhunytak száma a múlt hét óta nőtt meg látványosan.