FalánkcsütörtökVissza a vendéglőbe

2018. február 14., szerda, Közélet
Kilencedik alkalommal szervezi meg a húsvét előtti böjti időszak kezdetén a falánkcsütörtököt a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátó-ipari Egységek Szövetsége (SVESZ). Az esemény tegnapi, a sepsiszentgyörgyi turisztikai információs irodában tartott beharangozóján elhangzott, idén tíz megyeszékhelyi vendéglő és a kökösi Gulyás csárda csatlakozott az akcióhoz.
Kovács István, a SVESZ elnöke elmondta, a korábbi évekhez képest idén elég sokan bekapcsolódtak a rendezvénybe. Grüman Róbert, a megyei tanács alelnöke közölte, a rendezvénynek kettős célja van, egyrészt a helybeliek mozduljanak ki otthonukból, és vendéglőben fogyasszanak el egy ebédet vagy vacsorát, másrészt a turisták ismerjék meg különlegességeinket. Hozzátette, munkatársai a közeljövőben elkészítik Sepsiszentgyörgy gasztronómiai térképét, és azok az érdeklődők, akik az információs irodába betérnek, azt is kézhez kapják majd. Az alelnök reményét fejezte ki, hogy jövőben, a tizedik alkalommal megszervezendő falánkcsütörtök már egész Háromszékre kiterjed. Tribel István vendéglős hangsúlyozta, hogy ez a SVESZ által szervezett kilencedik alkalom, egyénileg korábban is tartottak falánkcsütörtököt Sepsiszentgyörgyön.
A továbbiakban a vendéglők képviselői ismertették kínálatukat. Kiderült, nagyrészt különlegességekkel rukkolnak elő. Ahol svédasztalos, büfé rendszerű ellátás lesz, ott az 29 lejbe kerül, máshol többnyire fél áron kínálják az ételt, a Kastély vendéglőben 30 százalékos kedvezményt biztosítanak, ennél többet nem engedhetnek meg maguknak, mert igazi különlegességeket ajánlanak a tavaszi idénynyitásra. A már említett kökösi Gulyás csárda és a megyeszékhelyi Kastély és Tribel FF vendéglő mellett kedvezményes árú különlegességekkel várja a vendégek ostromát a Central, Ganésa, Indivino, Kolcza, Korzó Irish Pub, Mohó, Park és Sugás vendéglő.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 100
szavazógép
2018-02-14: Közélet - Szekeres Attila:

Elűzték a telet, de lehet, nem eléggé (Farsangfarka Sepsiszentgyörgyön)

Mintegy félezren igyekeztek elűzni a telet Sepsiszentgyörgyön tegnap az estébe hajló hagyományos farsangfarki mulatságon, ám amint a rendezvény animátora, Benkő Éva is mondta, meglehet, kifog rajtunk az időjárás, és lehavazik.
2018-02-15: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a bodzafordulói
PETHŐ LAJOS
szabó
94 éves korában elhunyt.
Temetése 2018. február 16-án, pénteken 12 órakor lesz a kisborosnyói temetőben.
A gyászoló család
4304057