Kézdivásárárhelyi kosárlabdázók TemesváronOrvosnő alázott meg egy lányt

2018. február 17., szombat, Közélet
Hiányos román nyelvtudása miatt egy temesvári orvos egy héttel ezelőtt megalázott egy tizenkét éves kézdivásárhelyi kislányt – közölte Farkas Alpár testnevelő szakos tanár, a Nagy Mózes Sportklub kosárlabdaedzője.
Farkas Alpár arról tájékoztatta tegnap lapunkat, hogy a sportklub U14-es korosztályú leány kosárlabdacsapatával a temesvári országos bajnokság elődöntőjén vettek részt. Három lány játékoskönyvéből hiányzott a sportorvos láttamozása, azt a temesvári sportklinikán próbálták megszerezni. Farkas Alpár egy sportorvosnő segítségét kérte, aki egy kardiológushoz irányította. Utóbbi azt mondta, elvégzi az EKG-vizsgálatot, kiküldte az edzőt és behívott egy játékost. Az érintett kislány nem értette, mit mond neki az orvos, ezért a doktornő legalább hétszer-nyolcszor behívta Farkas Alpárt, hogy tolmácsoljon. Amikor a vizsgált kislány kijött a rendelőből, edzője észrevette a kórlapján, hogy hátlapjára azt írta az orvos, hogy az a gyerek, aki nem beszél románul, ne utazzon a csapattal. Később a sportorvos is megjegyezte, illene tudni románul. Az edző szerint a megalázások a szállodában is folytatódtak, ahol szintén számon kérték, miért nem beszélnek folyékonyan románul a játékosok. Hozzátette: ha az eset Moldvában történik, szóvá sem tette volna, de a magyar határ szomszédságában, a több nemzetiségéről híres Temesváron „mégiscsak megdöbbentő”.
A kézdivásárhelyi kislány szüleit már megkereste a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat, amely az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál tesz majd feljelentést, illetve hivatali visszaélés vádjával eljárást kezdeményeznek az orvosnő ellen, ha ebbe a család is beleegyezik, mivel kiskorúról van szó – hangzott el Benkő Erika parlamenti képviselő, a szolgálat vezetője által tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-02-17 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 5
szavazógép
2018-02-17: Közélet - Hecser László:

Mátyás király Baróton járt (Erdővidék Múzeuma)

Erdővidék Múzeuma többféleképp is csatlakozni kíván a Magyarország nemzetpolitikai államtitkársága által meghirdetett Mátyás király-emlékévhez, folytatják az együttműködést a sepsiszentgyörgyi Balassi Intézettel, és bővítenék ólomkatona-kiállításukat is. Demeter László intézményvezető szerint fontos lenne, hogy helyi és megyei szintről olyan segítséget kapjanak, ami által székhelyük állapotát javítani-bővíteni tudják.
2018-02-17: Közélet - :

Húsz év börtönbüntetésre ítélték a gyilkost

Húsz év szabadságvesztésre ítélték R. András Leventét, aki közel egy évvel ezelőtt meggyilkolt egy 80 éves asszonyt annak sepsiszentgyörgyi lakásában. A Brassói Táblabíróság ítélete végleges.