Húsz év börtönbüntetésre ítélték a gyilkost

2018. február 17., szombat, Közélet
Húsz év szabadságvesztésre ítélték R. András Leventét, aki közel egy évvel ezelőtt meggyilkolt egy 80 éves asszonyt annak sepsiszentgyörgyi lakásában. A Brassói Táblabíróság ítélete végleges.
Tavaly március 22-én az akkor 36 éves férfi az áldozat városközponti lakására ment, pénzt akart kérni, mint ahogy korábban többször. Ezúttal nem kapott, s dühbe gurulva felkapott egy üvegtárgyat, azzal fejbe vágta az idős hölgyet, aki meghalt. A tettes összepakolt néhány holmit, de miután egy szomszédasszony benézett, s elszörnyedt a holttest láttán, az elkövető elmenekült, a szajrét elvitte, de otthagyta a táskáját, ami végül nyomra vezette a bűnüldözőket. Két nap múlva Brassóban kapták el, aztán előzetes letartóztatásba helyezték.
A tettest a Kovászna Megyei Törvényszék tavaly november 14-én 20 év szabadságvesztésre ítélte minősített emberölésért, továbbá egy évre lopásért, ám a két büntetést összevonta úgy, hogy a 20 évhez hozzáadták a kisebb büntetés harmadát, azaz négy hónapot. Ezt még megtoldották 438 nappal, mivel az elkövető büntetett előéletű, 2013-ban rablásért öt év szabadságvesztésre ítélték, de a feketehalomi börtönből időnap előtt feltételesen szabadult. Mivel visszaeső bűnöző, az akkor elmaradt büntetést hozzáadták az új ítélethez. Eszerint több mint 21 és fél évet kapott, ebből viszont levonják az előzetesben eltöltött közel egy évet, így még közel 20 és fél évet kell rácsok mögött töltenie.
A gyilkost még 13 233 lej anyagi kártérítésre és az elhunyt három utódjának egyenként fizetendő 20 000 lejes erkölcsi kártérítésre ítélték, ezen kívül a perköltségeket is neki kell megtérítenie. A végleges ítéletet szerdán hozták meg, s csütörtökön tették közzé a táblabíróság honlapján. (sz.)
Cikk megjelenési időpontja: 2018-02-17 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2018-02-17: Közélet - Iochom István:

Orvosnő alázott meg egy lányt (Kézdivásárárhelyi kosárlabdázók Temesváron)

Hiányos román nyelvtudása miatt egy temesvári orvos egy héttel ezelőtt megalázott egy tizenkét éves kézdivásárhelyi kislányt – közölte Farkas Alpár testnevelő szakos tanár, a Nagy Mózes Sportklub kosárlabdaedzője.
2018-02-17: Közélet - Váry O. Péter:

Ti csak repüljetek

Van a közös temetőben egy kettős kopjafa. Egyforma mintájúak, egyik kicsit magasabb. Mindkettőbe ugyanaz a név van belevésve, csak az évszámok különböznek. Ha nem lenne elég ennyi eligazítás, a két oszlopot össze­fogó cserefán ott a bizonyság, a három rövid szó: apa és fia.