Három óra Petőfivel

2018. február 21., szerda, Közélet
Hihetetlen, mennyire mai tud lenni Petőfi költészete, és hihetetlen az is, milyen sokféle hangon tudott szólni. Petőfiben több és többféle ember izzott, erre bizonyíték, hogy életműve nem csak terjedelmében hatalmas, de változatosságában is egyedülálló – mondta bevezetőként Szonda Szabolcs a tegnap délutáni felolvasómaratonon, melyet a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár kezdeményezett tíz évvel ezelőtt, s melyhez idén is csatlakozott a Bod Péter Megyei Könyvtár.
  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente
 
Ezúttal a felolvasómaraton „sztárja” a 195 éve született Petőfi Sándor volt, közismert és kevésbé ismert verseiből és prózai szövegeiből olvastak fel három órán át a legnagyobb magyar költő tisztelői – bár jó néhány esetben csak részint fedi a valóságot a felolvasás szó, hiszen számos résztvevő (elsősorban a rendezvényt megnyitó Kolcsár József, Mátray László, Várkonyi Eszter és Pálffy Tibor színművészek, de nem csupán ők) valóságos kis előadást mutatott be, úgy szólaltatva meg Petőfit, hogy minden bi­zonnyal megkedvelték volna azok a diákok is, akik az iskolában kötelező tananyag volta miatt olvasmányaik népszerűségi listájának alsó felébe száműzték őt. De hát a diákok ezúttal sem voltak ott...
Cikk megjelenési időpontja: 2018-02-21 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2018-02-21: Jegyzet - Pálmai Tamás:

Távolság

„A távolságot, mint üveg / golyót, megkapod, óriás / leszel, csak hunyd le kis szemed / aludj el szépen, kis Balázs.” Mire gondolhatott itt József Attila az Altatóban?
2018-02-21: Közélet - :

Fellebbez a Néppárt (Kós Károly-Iskola)

Nem fogadja el és megóvja a sepsiszentgyörgyi Kós Károly Szakközépiskola felszámolásával kapcsolatos, pénteken kihirdetett ítéletet az Erdélyi Magyar Néppárt – jelentette be Bálint József, a párt megyei elnöke. A diákok, szülők és tanárok elégedetlenek a Kovászna megyei törvényszék döntésével, ezért folytatják a harcot, hogy érvényt szerezzenek igazuknak.