Dicsérik a háromszéki polgárokat a brassói csendőrök

2018. február 28., szerda, Közélet

Igen civilizált közösség él Kovászna megyében, tagjai számtalanszor bizonyították „minőségi” polgári magatartásukat kulturális és sportrendezvényeken, valamint tüntetéseken egyaránt – mondotta Valentin Mirea ezredes, a brassói Burebista Készenléti Csendőrség parancsnoka a Kovászna megyei Dózsa György Csendőr-felügyelőség havi sajtótájékoztatójának meghívottjaként tegnap.


Adrian Nichifor alezredes, a megyei egység parancsnoka ismertette februári tevékenységüket. Különböző rendezvényeken – mint a bölöni, baróti, uzoni farsangfarkán, a sugásfürdői hóünnepen és a bálványosi disznótoros fesztiválon – a brassói készenléti egység munkatársaival közösen biztosították a rendet. A megyei csendőrség 289 küldetésben vett részt 1155 emberrel. Ezek közül 89 küldetés 459 munkatárssal városon, 46 járőrözés 88 emberrel vidéken, 37 esetben összesen 125 csendőrrel hegyvidéki üdülőhelyeken zajlott. A 112-es sürgősségi hívószámon tett bejelentésekre 22 alkalommal szálltak ki.
Február folyamán a csendőrség 52 szabálysértésért rótt ki bírságot 26 700 lej összértékben, ugyanakkor 13 bűncselekményért vizsgálati iratcsomót nyitottak. A parancsnok szerint a megyében történő esetek nem adnak okot aggodalomra. Az általuk észlelt bűncselekmények zöme ittas állapotban elkövetett rongálás vagy bántalmazás, esetleg családon belüli erőszak, továbbá erdőről való falopás.
Valentin Mirea ezredes közölte, a magyar nemzeti ünnep alkalmából március 15-én tartandó rendezvényeken a belügyminisztérium más egységeivel egyetemben munkatársai is itt lesznek, közreműködnek a rend biztosításában.
Cristian Dragomir ezredes, a megyei csendőrség parancsnokhelyettese a gyülekezési törvény szabta kötelezettségre figyelmezteti főként a polgármestereket. Ugyanis a jogszabály szerint településenként ki kell jelölni azokat a területeket, ahol lehet és ahol nem szabad rendezvényeket tartani. A megyéből mind­össze Zágon és Kovászna készített ilyen térképet.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2018-02-28: Közélet - Fekete Réka:

Rajtolnak a nyílt napok (Iratkozás előkészítő osztályba )

Csütörtöktől március 12-éig az előkészítő osztályos iratkozással kapcsolatos ismertetőket tartanak az óvodai nagycsoportokban, és ugyanebben az időszakban az iskolák nyílt napot szerveznek az érintett szülők számára, amikor betekintést nyerhetnek a jelenlegi előkészítő osztályok tevékenységébe. Háromszéken közel ezerötszáz magyar tagozatos és kevesebb mint nyolcszáz román tannyelvű helyet hirdetnek meg, az iratkozás március 8-án kezdődik.
2018-02-28: Közélet - Józsa Zsuzsanna:

Saját ruhakollekciót készíteni

A Kovászna Megye Tanácsa által fenntartott sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola harmadik szabás-varrás tanfolyama pénteken délután kiállítással zárult, ahol az érdeklődők megtekinthették, hogy kilenc hónap alatt milyen készségeket sajátítottak el, milyen szintre jutottak a résztvevők. A szebbnél szebb ruhadarabok kreativitásról tesznek tanúbizonyságot, egyediek és egyben hasznosak, akár egy ruhaszalon vagy vásári kiállítás részei is lehetnének.