Szeretek nőnek lenni

2018. március 8., csütörtök, Jegyzet
Nőnap, gyermeknap, anyák napja, apák napja és az „örökölt ünnepek: Valentin-nap, halloween...
Kikérhetném magamnak, hogy nem csak egy márciusi dátumon vagyok nő, aztán anya, és a gyermekeim apja sem egy nap erejéig elkötelezett szülő. Mégis kapnak tőlem valamit a szeretteim, és volt, hogy nőnapra nekem is járt egy szál virág.
Érdekesek ezek a dátumok. Észbe kapunk, ajándékozunk, aztán tovább futjuk hétköznapi köreinket. Na de mégis, mit szeretnénk mi, nők ilyenkor? Ékszert, virágot, utazást, autót, egy meghitt vacsorát, esetleg könyvet? A lehetőségekhez mérten biztos, van, aki ennél is többet kap. És van, aki semmit sem. Pedig megelégedne egy szál virággal. Legalább ezen a napon. Egy kis figyelemmel, több tisztelettel. De vajon nem változtunk mi is, nem billent ki valami a sarkából? Nem veszítettünk nőiségünkből? Ne kövezzetek meg, sorstársaim, nőből vagyok én is! Csak hangosan gondolkozom. Önállóak vagyunk, magabiztosak. Egyedül nevelünk gyereket, fát vágunk, tetőcserepet cserélünk, ha kell. Terepjárót vezetünk, kongresszusokra járunk. Számlát fizetünk, remekül intézzük a hivatalos ügyeket. És ez rendben van így. Közben a kifutókon harisnyatartós férfiak vonulnak tűsarkú cipőkben, fiainknak a lányok udvarolnak. Valami hibádzik, azt hiszem. Nem tudom, mit csináltunk rosszul.
Szeretek nőnek lenni. Szeretem a figyelmességet, és megpróbálom viszonozni. Nem biztos, hogy mindig sikerül. Nem vártam meg 8-át, rendeltem magamnak három nyakéket (a több olcsóbb). Van már pár kilónyi otthon, de azzal nyugtatom a lelkiismeretemet, hogy a lányaim majd megöröklik. Vagy kapnak belőle gyermeknapra... Ezt most én fizetem, de nem bánnám mégsem, ha kapnék valakitől egy szál virágot.
Mert szeretek nőnek lenni. Az év többi 364 napján is...
László Zsuzsa
Cikk megjelenési időpontja: 2018-03-08 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2018-03-08: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Színház a legkisebbeknek (Bemutató a Cimboráknál )

Több tekintetben is újdonságnak számít az az előadás, amelyet pénteken mutat be a Cimborák Bábszínház társulata. A Tündérek tenyerén című produkciót nem véletlenül határozták meg babaszínházként, hiszen a gyerekek közül is a legkisebbeket – 9 hónapostól 3 éves korig – célozza, megálmodói első ízben visznek színre ilyen jellegű előadást Sepsiszentgyörgyön.
2018-03-08: Közélet - Váry O. Péter:

Kőügyek

Sebestyén Lajost leginkább arról ismeri mindenki, hogy mindenhol ott van, ahol két cintányért összeütnek. Igaz ugyan, hogy a mondássá vált zenei tevékenység nem teljességgel vonatkoztatható rá, hiszen említett hangszert a régizenében meglehetősen ritkán használják – de ezek után nyilvánvaló, hogy arról a Sebestyén Lajosról van szó, aki a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum lelkes tanára, számos, kollégáival vagy diákjaival alakított zenekarának mozgatórugója.