Az örök titok

2018. március 8., csütörtök, Közélet
Aki látható és láthatatlan, elérhető és elérhetetlen, mindig elforduló és felénk forduló…
  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Aki hatalmas, de mindig gyöngédségre vágyik, aki a legközelebb áll hozzánk, és mégis annyira távoli… Akiről verseket írunk, dalokat éneklünk, álmodunk, akivel sokat beszélgetünk és sokat hallgatunk… Akit jó látni, ölelni, szeretni, meghódítani, aki mellett jó megnyugodni… Akinek oldalán erősebbek, nagyobbak, bátrabbak lehetünk, de aki mellett inkább gyermekké változunk… A csábító, gondoskodó, gyermeket nevelő, síró, aggódó, mindig vágyakozó… Az áldott és átkozott, kiszolgált és kiszolgáltatott, felmagasztalt és megalázott… Akiben jó elmerülni és megtisztulni, akitől mindig lehet türelmet, empátiát tanulni… A tükör, melyben tisztábban látjuk magunkat és a valóságot… A jelenlét és hiány, mely időtlen idők óta meghatároz bennünket… A nő, az örök titok…
Cikk megjelenési időpontja: 2018-03-08 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2018-03-08: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Gesztusoknál többet

Virágok, mosolyok, kedvesség. Üzenetek, telefonhívások, átvállalt feladatok. Tavasz, remények, madárfütty. Mindez benne van a mai napban, amikor egy kicsit szebb arcukat próbálják mutatni az emberek, mint minden ünnepen. De vannak árnyékok is: egész nemzedékek, amelyek számára március 8-a még most is a kommunista rendszer által erőltetett alkalom a csak kiáltványokban létező nemi egyenlőség hirdetésére, és újabb kori fanyalgók, akik a férfiak napját kérik számon a nőktől.
2018-03-09: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Színház
BEMUTATÓ. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház ma 19 órától bemutató előadást tart a nagyteremben a színpadra épített nézőtéren. Az Anna legenda a Szent Anna-tó legendáját dolgozza fel, szavak helyett elsősorban a zene és a mozgás nyelvén. Mezei Szilárd Anna című zenei művének felhasználásával a színpadi koncepciót Mezei Kinga (rendező) és Gyarmati Kata készítette. Következő előadás 11-én, vasárnap 19 órától. Jegyet a kulturális szervezőirodában, valamint a biletmaster.ro honlapon lehet váltani.