Vízilabda, Európa-bajnokság A férfiak az olaszokkal, a nők a spanyolokkal egy csoportban

2018. március 9., péntek, Sport
A magyar férfi vízilabda-válogatott az olimpiai bronzérmes olaszokkal, míg a női többek között a házigazda Spanyolországgal került egy csoportba a júliusi Európa-bajnokságon.
  • Fotó: Koncz György
    Fotó: Koncz György

A magyar válogatott mindkét nemnél az első kalapból várta a szerdai sorsolást: a férfiak az A-csoportban Németországgal, Grúziával és Olaszországgal, míg az Eb-címvédő nők Szerbiával, Oroszországgal, Spanyolországgal, Törökországgal és Németországgal mérkőznek a B-csoportban.
A sorsolással az is eldőlt, a magyarok milyen sorrendben találkoznak az ellenfelekkel. Eszerint a férfiválogatott július 16-án Grúzia ellen kezdi az Európa-bajnokságot, amit július 18-án az olaszok, majd július 20-án a németek elleni összecsapás követ. Amennyiben Märcz Tamás csapata megnyeri a kvartettet, a B vagy a D csoport valamelyik résztvevőjével találkozik a nyolc között, míg a nem egyenes ági negyeddöntőbe jutás esetén a C-csoportból kap ellenfelet. A nők a házigazdával kezdenek július 14-én, majd sorrendben Törökországgal, Szerbiával, Oroszországgal és Németországgal találkoznak.
A férfitornán 16 válogatott szerepel, a négycsapatos csoportok győztesei egyből a negyeddöntőbe jutnak, míg a második-harmadik helyezettek keresztbe játszanak a nyolc közé kerülésért. A nőknél 12 csapat indul, a két hatos csoportból az első négy-négy jut a negyeddöntőbe. Az Európa-bajnokságnak július 14. és 28. között Barcelona ad otthont.
A férfi torna csoportbeosztása: * A-csoport: Németország, Grúzia, Olaszország, Magyarország * B-csoport: Montenegró, Málta, Franciaország, Spanyolország * C-csoport: Horvátország, Törökország, Hollandia, Görögország * D-csoport: Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Románia
A női torna csoportbeosztása: * A-csoport: Izrael, Hollandia, Franciaország, Görögország, Horvátország, Olaszország * B-csoport: Szerbia, Oroszország, Magyarország, Spanyolország, Németország.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-03-09 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2018-03-09: Sport - :

Itthon játszik a Sepsi Futsal (Teremlabdarúgás, I. liga )

A teremlabdarúgó Román Kupa negyeddöntői miatt bő másfél hétig szünetelt az élvonalbeli pontvadászat, amely ma két, köztük a Sepsi Futsal–Marosvásárhelyi City’US találkozóval folytatódik. A 16 órára ütemezett 16. fordulóbeli találkozónak a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnok ad otthont.
2018-03-09: Magazin - :

Felújítják a kolozsvári Szent Mihály-templomot

Felújítás miatt több mint három évre bezár a Kolozsvár főterén álló Szent Mihály-plébániatemplom. A római katolikus egyház az Európai Uniótól nyert 18 millió lej támogatást a 22 millió lejes összköltségű műemlék-felújításra. A támogatási szerződést még Kovács Sándor főesperes írta alá 2017 októberében, két hónappal a halála előtt.