Nem diszkriminálhat a köztisztviselő!

2018. március 9., péntek, Belföld
Csoma Botond RMDSZ-es képviselő törvénymódosítást kezdeményezett annak érdekében, hogy a fegyelmi bizottság szabhasson ki szankciókat olyan esetekben, amikor egy köztisztviselő hivatali idejében vagy azon kívül diszkriminatív kijelentéseket tesz egy közösséggel szemben.

„A jelenlegi törvényes keretek között egy köztisztviselő hivatali idején kívül tehet sértő kijelentéseket nemzeti közösségekkel kapcsolatosan, és uszíthat, hivatali idejében pedig egy pártatlan közszolga szerepében tetszeleghet, mindezt a véleménynyilvánítás szabadságának keretein belül. Jó példa erre Ioan Ţene kolozsvári köztisztviselő” – jelentette ki Csoma. A kezdeményezést Benkő Erika képviselő is örömmel támogatta. Elmondása szerint Háromszéken Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal vezetője pozícióját közösség elleni izgatásra használja, és tevékenysége árt a békés román–magyar kapcsolatoknak. „Azt látjuk, hogy a fogyasztóvédő folyamatosan olyan büntetéseket szab ki, amelyekből nyilvánvaló leplezetlen magyarellenessége” – nyilatkozta Benkő.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-03-09 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2018-03-09: Belföld - :

Továbbra is virágzik a korrupció (Romániát bírálja az EB )

Lesújtó jelentést tett közzé az Európai Bizottság a Románia társadalmi és gazdasági helyzetéről szóló országjelentésben az elmúlt évben az igazságszolgáltatást megbolygató kormányzati lépések miatt.
2018-03-09: Belföld - :

Mindent az igazság lapjára tett

Nemmel válaszolt Horváth Anna a bűnvádi perének tegnapi tárgyalásán a bírónőnek arra a kérdésére, hogy felfüggesztett börtönről szóló ítélet esetén vállalna-e közmunkát. Ennek az a következménye, hogy március 22-én vagy letöltendő börtönre ítélik, vagy felmentik a vádak alól.