Sepsiszentgyörgy Felszámolnák a lakótelepi piacokat

2018. március 9., péntek, Közélet
Döntés még nem született róla, de a leckét már feladták: újra kell gondolni a lakónegyedi piacokat Sepsiszentgyörgyön, mert jelenlegi formájukban már sem az árusok, sem a vevők igényeit nem elégítik ki. Tóth-Birtan Csaba alpolgármester szerint a felújítás sem megoldás, új funkciókat kell találni a kisebb vásártereknek.

Az eddigi működtető Tega Rt. húsz éve aláírt, tíz éve meghosszabbított szerződése a városházával most járt le, és újat kell kötni. Addig is az önkormányzat saját kezelésébe veszi a Szemerja, az Állomás és a Csíki negyedi piacokat, és tárgyalásokat kezdeményez az érintett butikosokkal, eladókkal a szükséges átalakításokról; a Szemerja negyedben például a jelek szerint inkább parkolókra és vásárcsarnokra van szükség. Műszakilag mindhárom kispiac elavult, korszerűsítésüket pedig azért nem tartja indokoltnak az alpolgármester, mert a Szemerja negyedben mindössze két, a Csíki negyedben egyetlenegy őstermelő kínálja portékáját, az Állomás negyedben pedig a terület kétharmada magántulajdonban van, bért kell fizetni érte. Az őstermelőket egyébként továbbra is támogatni kívánják: a központi piac asztalainak 40 százalékát nekik tartják fenn, és van még hely, tehát a lakónegyedekből is oda költözhetnek, de az is megfontolandó ötlet, hogy számukra új, tetszetősebb standokat alakítsanak ki a körzetekben, ahol most is árulnak.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-03-09 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2018-03-09: Világfigyelő - :

Kompromisszum Koszovóról?

Kompromisszumos megoldást sürget Koszovó ügyében Aleksandar Vucic és Klaus Iohannis. A szerb és a román államfő tegnap hivatalos megbeszélést folytatott Bukarestben, a találkozón egyebek mellett a nyugat-balkáni térség európai uniós integrációjának esélyeiről is egyeztettek. Közös sajtóértekezletükön Vucic leszögezte: az nem kompromisszum, ha az „albánok megkapnak mindent, a szerbek pedig mindent elveszítenek”.
2018-03-09: Közélet - Iochom István:

Kiválasztották a legjobb versmondót (Kézdivásárhely )

Tizennyolc kézdivásárhelyi általános iskolás tanuló jelentkezett az ötödik alkalommal a Vigadóban megszervezett március 15-ei szavalóversenyre, legtöbben a Molnár Józsiás-iskolából, de volt köztük versenyző a Petőfi Sándor- és a Turóczi Mózes-iskolából, valamint a Nagy Mózes Elméleti Líceumból is. A legügyesebb versmondó idén Szakács Anett (felvételünkön), második díjjal jutalmazták Kaján Botondot, harmadikkal Lőrincz-Ugron Csengelét.