Kézdivásárhely Kiválasztották a legjobb versmondót

2018. március 9., péntek, Közélet
Tizennyolc kézdivásárhelyi általános iskolás tanuló jelentkezett az ötödik alkalommal a Vigadóban megszervezett március 15-ei szavalóversenyre, legtöbben a Molnár Józsiás-iskolából, de volt köztük versenyző a Petőfi Sándor- és a Turóczi Mózes-iskolából, valamint a Nagy Mózes Elméleti Líceumból is. A legügyesebb versmondó idén Szakács Anett (felvételünkön), második díjjal jutalmazták Kaján Botondot, harmadikkal Lőrincz-Ugron Csengelét.
  • Peti Botond magyartanár díjazza Szakács Anettet TOFÁN LEVENTE FELVÉTELE
    Peti Botond magyartanár díjazza Szakács Anettet TOFÁN LEVENTE FELVÉTELE

A március 15-ei szavalóverseny zsűrijében Simon Anikó és Peti Botond magyartanárok, valamint Ménessy Kinga Kitty, az önkormányzat munkatársa, a március 15-ei ünnepség főszervezője foglalt helyet. Az első és második díjast illetően egyértelmű döntés született, így a Gábor Áron téri központi ünnepségen a Molnár Józsiás-iskola V. osztályos diákja mondhatja el Petőfi Sándor Szörnyű idő című versét. Felkészítője Gyergyai Zsuzsa magyartanár volt. A második helyezett Kaján Botond, a Petőfi Sándor-iskola VI. osztályos tanulója, őt Fazakas Enikő segítette munkájában. Kaján Botond az önkormányzat által szervezett díszvacsorán mondhatja el szavalatát. A harmadik díjas Lőrincz-Ugron Csengele ötödikes a Molnár Józsiás-iskolában, továbbá dicséretet kapott a nyolcadikos Nánia Hilda a Nagy Mózes Elméleti Líceumból. A díjazottak oklevélben is ajándékcsomagban részesültek.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-03-09 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2018-03-09: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Felszámolnák a lakótelepi piacokat (Sepsiszentgyörgy )

Döntés még nem született róla, de a leckét már feladták: újra kell gondolni a lakónegyedi piacokat Sepsiszentgyörgyön, mert jelenlegi formájukban már sem az árusok, sem a vevők igényeit nem elégítik ki. Tóth-Birtan Csaba alpolgármester szerint a felújítás sem megoldás, új funkciókat kell találni a kisebb vásártereknek.
2018-03-09: Közélet - Fekete Réka:

Kézművesek a Szimplában

Az ajándéknak nem az ára számít, hanem az, hogy talál-e a megajándékozott egyéniségéhez, értékét pedig növeli, ha az ajándékozó maga készítette.