Sepsiszentgyörgyön ünnepel Lázár János

2018. március 9., péntek, Közélet
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a magyarországi díszmeghívottja idén a sepsiszentgyörgyi március 15-ei ünnepségeknek. A magas rangú budapesti kormányzati politikus a délután négykor kezdődő ünnepi műsorban szólal fel. Az esemény másik ünnepi szónoka főtisztelendő Adorjáni Dezső Zoltán, a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház püspöke, illetve a hagyománynak megfelelően Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere. Az ünnepi műsort a Plugor Sándor Művészeti Líceum, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum diákjai, a rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar és a városi egyesített kórusok, valamint az Eufónia kamarakórus éneke és szavalatai színesítik. (ndi)
Cikk megjelenési időpontja: 2018-03-09 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2018-03-09: Közélet - :

Még mindig perben az árkosi kastély

Minekutána évtizedes perek után megítélték az örökösöknek az árkosi Szentkereszty-kastélyt, az onnan kiköltöztetett intézmény, az Árkosi Kulturális Központ tovább perel. Több per folyik több szinten.
2018-03-09: Közélet - Nagy D. István:

Új híd épül az Olton (Illyefalvi fejlesztések )

Hétévnyi várakozás után tavaly lehetősége nyílt Illyefalva önkormányzatának, hogy rendezze a községközpontban található, kimondottan rossz állapotban lévő Olt-híd kérdését. A helyi fejlesztések országos programjához benyújtott sikeres pályázat révén májusban nekiláthatnak az új átkelő megépítésének, miután – az általános gyakorlattól eltérően – a közbeszerzési eljárásból is szerencsésen, óvások nélkül kerültek ki. Így tegnap már az áfástól 4,5 millió lej összértékű kivitelezési szerződést is aláírhatták a nyertes társult vállalkozásokkal.