Elégedetlen a Sanitas

2018. március 12., hétfő, Belföld
Csak papíron létezik az egészségügyi miniszter által március elsejétől az ágazatban ígért jelentős béremelés, állítja a Sanitas szakszervezet, amely a bejelentések szerint ma dönt arról, hogy milyen formában tiltakoznak a kormány félretájékoztatása miatt.
 
Az sem kizárt, hogy az egészségügyi alkalmazottak általános sztrájkot robbantanak ki. A szakszervezet felhívta a figyelmet arra, hogy az egészségügyben a bérek korántsem fognak akkora – 70 és 172 százalék közötti – arányban növekedni, mint ahogyan azt Sorina Pintea tárcavezető ígérte. A bérkiegészítés egyrészt az év eleje óta bevezetett adóügyi módosítások miatt lesz kisebb, illetve annak is negatív következménye lesz, hogy az ágazatban a különböző pótlékok nem haladhatják meg az alapbér 30 százalékát.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-03-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2018-03-12: Belföld - :

Megerősítette hatalmát Dragnea

Rendkívüli kongresszuson választotta a Bukarestben kormányzó Szociáldemokrata Párt ügyvezető elnökévé szombaton Viorica Dăncilă miniszterelnököt.
2018-03-12: Belföld - :

Mélyrepülésben az SZDP

A 2016-os parlamenti választások óta először szorongatja meg az ellenzék a kormányzó Szociáldemokrata Pártot a felmérésekben.