Mélyrepülésben az SZDP

2018. március 12., hétfő, Belföld
A 2016-os parlamenti választások óta először szorongatja meg az ellenzék a kormányzó Szociáldemokrata Pártot a felmérésekben.
 
A Sociopol közvélemény-kutatásának hétvégén közzétett adatai szerint az SZDP támogatottsága jelenleg 34 százalékos a biztos szavazók körében. A második helyen álló Nemzeti Liberális Párt támogatottsága egy százalékponttal kisebb, 33 százalékos. Izmosodott a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) is. Az ellenzéki pártra 12 százalék szavazna, ha most vasárnap lennének a választások. A kisebbik kormányzó párt, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) és az RMDSZ-nek a támogatottsága egyaránt 5 százalékos. A Népi Mozgalom Párt (PMP) szavazótábora mindössze 3 százalékos. Óriásit zuhant az SZDP elnökének, Liviu Dragneának a népszerűsége is, a választások utáni 40 százalékról 9 százalékra. A politikus bizalmi indexe még a Traian Băsescu volt államfőjénél és Victor Ponta volt kományfőjénél is kisebb.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-03-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2018-03-12: Belföld - :

Elégedetlen a Sanitas

Csak papíron létezik az egészségügyi miniszter által március elsejétől az ágazatban ígért jelentős béremelés, állítja a Sanitas szakszervezet, amely a bejelentések szerint ma dönt arról, hogy milyen formában tiltakoznak a kormány félretájékoztatása miatt.
2018-03-12: Belföld - :

Üléseztek a liberálisok is

A Nemzeti Liberális Párt országos tanácsa vasárnap elfogadta azt a javaslatot, hogy Ludovic Orban legyen a párt kormányfőjelöltje, Klaus Iohannis pedig a liberális párt államelnökjelöltje a 2019-es államelnöki választásokra. A miniszterelnöki jelölésért Viorel Cataramă is versenybe szállt, de a  szavazáson alulmaradt. Ugyanezen az ülésen Raluca Turcan, a párt első alelnöke bejelentette, hogy a jelenlegi parlamenti ülésszakban bizalmatlansági indítványt nyújtanak be a kormány ellen.