Magyar FilmdíjÁtadták az elismeréseket

2018. március 13., kedd, Magazin
A Testről és lélekről című alkotás, Enyedi Ildikó rendezése nyerte el a legjobb játékfilmnek járó Magyar Filmdíjat, a legjobb női főszereplő Borbély Alexandra  lett, a legjobb férfi főszereplő pedig Rudolf Péter. A közönségdíjat a Kincsem kapta.
  • A Testről és lélekről stábja a díjazáson. MTI-fotó: Balogh Zoltán
    A Testről és lélekről stábja a díjazáson. MTI-fotó: Balogh Zoltán
 
Budapesten a Vígszínházban megrendezett gálán összesen 23 kategóriában hirdettek győztest. A Magyar Filmakadémia Egyesület tagjai a 4. Magyar Filmhéten bemutatott alkotások közül választották ki a díjak jelöltjeit, majd a győzteseket.
A Testről és lélekről tarolt, Enyedi Ildikó elnyerte a legjobb forgatókönyvért és rendezésért járó díjat is, valamint női főszereplőjét és mellékszereplőjét is díjazták.
A legjobb tévéfilmnek járó díjat az Árulók, Fazakas Péter rendezése nyerte el, amely kategóriájában további négy díjat kapott.
 A legjobb dokumentumfilmként az Egy nő fogságban, Tuza-Ritter Bernadett rendezése kapta a díjat.
A legjobb kisjátékfilmnek járó elismerést a Földiek, Freund Ádám rendezése kapta, míg az animációk között a Pataki Szandra rendezte WireLess lett a győztes.
A közönségdíjat a Kincsem című film, Herendi Gábor rendezése kapta.
A játékfilmes kategóriában a legjobb női főszereplőnek járó díjat Borbély Alexandra nyerte el a Testről és lélekről című filmben nyújtott alakításáért, míg a kategória legjobb férfi főszereplője Rudolf Péter lett az 1945 című filmért.
A legjobb tévéfilmnek választott Árulókért Fazakas Péter elnyerte a legjobb rendezés díját is, Köbli Norbert pedig a kategória legjobb forgatókönyvért járó díját kapta meg. A tévéfilmes mezőnyben az Árulókban való játékáért legjobb női főszereplőként Sztarenki Dóra, legjobb férfi főszereplőként pedig Hegedűs D. Géza nyerte el az elismerést.
A legjobb operatőr Rév Marcell lett, aki a Jupiter holdja című alkotásért vette át a díjat, a filmben való munkájáért Ágh Mártonnak, a legjobb látványtervezőnek járó elismerést ítélték oda.
A legjobb jelmez díját Bárdosi Ibolya kapta a Kincsem című filmért, Fekete Rita, Makk Ildikó és Jónás Kata pedig a legjobb smink és fodrász díjat nyerte a filmben nyújtott munkájáért.
A legjobb játékfilmes női mellékszereplő díját Tenki Réka vehette át a Testről és lélekről című filmben nyújtott alakításáért. A legjobb játékfilmes férfi mellékszereplőnek járó díjat Znamenák István kapta Az állampolgár című filmért.
 A legjobb zeneszerző díját Szemző Tibor kapta az 1945 című filmért. A legjobb hangmester Balázs Gábor lett A Viszkis című alkotásért, amelyért Kovács Zoltán a legjobb vágó díját nyerte el.
A legjobb maszk díját Tesner Anna, Halász Judit és Görgényi Réka vehette át a Budapest Noir című filmben való munkájáért.
A gálán megemlékeztek a magyar filmművészet elmúlt évben elhunyt személyiségeiről. (MTI)
Cikk megjelenési időpontja: 2018-03-13 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2018-03-13: Magazin - Hecser László:

Népdalainkat bujkaként viselni

Népdalt énekelni úgy, ahogy elődeink tették – ez a célkitűzése a nemrég Baróton megalakult, és most március 15-én bemutatkozó koncertjére készülő Bujka népdalcsoportnak.
2018-03-13: Magazin - :

Kolozsvárról ír az amerikai Vogue magazin

A szerző nem titkolt szándéka, hogy olyan képet nyújtson Erdélyről, ami túllép végre Drakula legendáján. A jeles divatmagazin egyik újságírója az életmód (living) rovatban a kincses városban szerzett tapasztalatairól számol be, részletesen ismertetve a város vendéglőit, kávézóit, valamint a kulturális életet, művészeti galériákat és múzeumokat.