Kolozsvárról ír az amerikai Vogue magazin

2018. március 13., kedd, Magazin
A szerző nem titkolt szándéka, hogy olyan képet nyújtson Erdélyről, ami túllép végre Drakula legendáján. A jeles divatmagazin egyik újságírója az életmód (living) rovatban a kincses városban szerzett tapasztalatairól számol be, részletesen ismertetve a város vendéglőit, kávézóit, valamint a kulturális életet, művészeti galériákat és múzeumokat.
 
A cikk szerzője többek között a város egyik „legjobb éttermét”, a VIA-t és a Joben Bistrót mutatja be – ez utóbbi nem először örvendhet nemzetközi figyelemnek –, de a magyar vonatkozású 1568 Bistro vendéglőt is, és Jakab Zoltán társtulajdonosnak szót is ad. Beszámolójában megemlíti még például a Hemingway koktélbárt és a TIFF Házat is. Az ajánlott kávézók között, a Narcoffee vagy a Roots mellett ott szerepel a magyar Koffer is. A kincses várost egyébként Erdély nem hivatalos fővárosának és Kelet-Európa egyik legpezsgőbb kis városának nevezi. A művészeti intézmények közül az Erdélyi Néprajzi Múzeumot, a Történelmi Múzeumot, az Ecsetgyárat, valamint a tavaly megnyílt Köz-Pont kortárs művészeti teret említi. Kitér a Kolozsváron megszervezett fesztiválokra is – Untold, Electric Castle, TIFF –, sőt, még az egyetemisták Hányinger (Hegyvölgy/Piezisa) utcájára is. (Maszol.ro)
Cikk megjelenési időpontja: 2018-03-13 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2018-03-13: Magazin - :

Átadták az elismeréseket (Magyar Filmdíj)

A Testről és lélekről című alkotás, Enyedi Ildikó rendezése nyerte el a legjobb játékfilmnek járó Magyar Filmdíjat, a legjobb női főszereplő Borbély Alexandra  lett, a legjobb férfi főszereplő pedig Rudolf Péter. A közönségdíjat a Kincsem kapta.
2018-03-13: Magazin - :

Hajléktalanná vált az egykori milliomoscsináló

Ioan Stoicát, az 1990-es években működő Caritas piramisjáték alapítóját kilakoltatták brassói garzonlakásából, mert nem fizette a lakbért, és a közköltségeknél is jócskán tartozott. Az annak idején hatalmas pénzeket forgató 76 éves exkönyvelő egyik napról a másikra hajléktalanná vált.