Tízezer adag immunglobulin

2018. március 13., kedd, Belföld
Legtöbb két héten belül tízezer adag immunglobulin érkezik az országba – közölte tegnap Sorina Pintea egészségügyi miniszter.
A tárcavezető szerint részben megoldódott az immunglobulin-hiány jelentette probléma: miután Románia igénybe vette az Európai Unió és a NATO segélykérő mechanizmusát, két-három hónapra elegendő ellenanyag-mennyiséget ajánlottak fel. Az első tízezer dózis Ausztriából érkezik legfeljebb két héten belül, majd ugyanekkora mennyiséget küld Olaszország, illetve az Amerikai Egyesült Államok is. Az összesen 150 kg ellenanyag legtöbb három hónapig lesz elegendő, ezen időszak lejárta után visszatérnek a rendes kerékvágásba az immunglobulin-beszerzéssel – ígéri a miniszter.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-03-13 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 5
szavazógép
2018-03-13: Belföld - :

Román–bolgár–görög egyetértés

Románia és Bulgária mielőbbi schengeni csatlakozását és a keleti partnerség megerősítését sürgette tegnapi bukaresti találkozóján Ekaterina Zaharieva bolgár, Nikosz Kociasz görög és Teodor Meleşcanu román külügyminiszter.
2018-03-13: Belföld - :

Szabad a nagypéntek

Kihirdette Klaus Johannis államfő tegnap a nagypénteket hivatalos ünneppé és munkaszüneti nappá nyilvánító jogszabályt, amelyet Szabó Ödön RMDSZ-es képviselő nyújtott be. A jogszabály indoklása szerint nagypéntek jelenleg az Európai Unió 28 tagállamából 16-ban hivatalos ünnep. Romániában a munka törvénykönyve 14 munkaszüneti napról rendelkezik, ami kevesebb, mint más uniós tagállamokban; Belgiumban, Litvániában vagy Cipruson például 16–17 hivatalos szabadnap van évente.