Meghosszabbított szankciók

2018. március 13., kedd, Világfigyelő
Az Európai Unió további hat hónappal, szeptember 15-éig meghosszabbította az Ukrajna területi integritásának megsértése, az ország függetlenségét aláásó vagy fenyegető intézkedések miatt Oroszország ellen bevezetett büntetőintézkedéseket – közölte az Európai Unió Tanácsa tegnap.
 
A szóban forgó intézkedések vagyoni eszközök befagyasztásából és utazási tilalomból állnak, és továbbra is 150 emberre és 38 szervezetre vonatkoznak.
Az unió 2014 márciusa óta több lépésben vezetett be korlátozó intézkedéseket Oroszországgal szemben, válaszul a Krím jogellenes annektálására és Ukrajna szándékos destabilizációjára. A szankciók között szerepel a Krímből és Szevasztopolból származó termékek behozatalának tilalma, egyes gazdasági ágazatokat és infrastrukturális kezdeményezéseket érintő kereskedelmi és beruházási korlátozások, valamint egyes termékekre és technológiákra vonatkozó exporttilalom. Az uniós vezetők 2015 márciusában a szankciók időtartamát a minszki megállapodások teljes körű végrehajtásához kötötték, ez utóbbi azonban szerintük még mindig várat magára.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-03-13 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 5
szavazógép
2018-03-13: Világfigyelő - :

Kormányválsághoz vezet a meggyilkolt újságíró ügye (Szlovákia)

Bejelentette lemondását Robert Kalinák szlovák belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes tegnap Pozsonyban tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján. A távozó Kalinákot – akinek lemondását a Most-Híd párt örömmel fogadta – Robert Fico az eddigi kormányai egyik legtehetségesebb miniszterének nevezte. Döntését Kalinák azzal indokolta, hogy távozásával is szeretne hozzájárulni az országban kialakult helyzet stabilizálásához.
2018-03-13: Közélet - Fekete Réka:

Biológiából jeleskedtek

A tananyagon kívüli, előre megadott témákat felölelő biológiaverseny Kolozsváron tartott erdélyi döntőjén jeleskedtek a hétvégén a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium diákjai, ketten közülük továbbjutottak a júniusi Kárpát-medencei döntőre, amelyet Kisújszálláson szerveznek meg.