Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szeméthegy a rezervátumban

2018. március 28., szerda, Közélet

Lakossági bejelentés nyomán nagy mennyiségű háztartási hulladékot fedeztek fel a megyei természetvédelmi és hegyimentő központ munkatársai tegnap a Rétyi Nyír területén.

  • A központ munkatársai fényképeket is közzétettek. Fotó: Facebook
    A központ munkatársai fényképeket is közzétettek. Fotó: Facebook

Dombora Lehel, Réty község polgármestere lapunk megkeresésére elmondta: az egyik zsákban az egyik községbeli család több dokumentumát is megtalálták, ugyanakkor az elöljáró úgy vélte, könnyen megtörténhet, hogy nem ők okolhatók a tettért. A jelek szerint lomtalanításból származó szemétről van szó, hiszen bútorok, ruhák alkotják a rakás jelentős részét. Előfordulhat, hogy a család megfogadott valakit, hogy hordja el a hulladékot, és ez így került a természetvédelmi területre – tette hozzá. A szemét további sorsát illetően Dombora Lehel elmondta: az előírások értelmében a Tega köztisztasági vállalat távolítja el a hulladékot, majd a szolgáltatásért számlát nyújt be az önkormányzathoz, amit ők továbbterhelnek a felelősökre.

A mai nap folyamán a környezetvédelmi őrség, a rendőrség, valamint a hegyimentő szolgálat emberei is visszatérnek a helyszínre, majd a felelősök azonosítása a rendőrség feladata.

Ezt követően dől el, ki bírságol, elviekben ugyanis mind az őrség, mind a rendőrség, mind az önkormányzat megteheti. A polgármester szerint a bírság összege több ezer lejes is lehet, és várhatóan a legmagasabb lehetséges pénzbüntetést szabják ki, remélve, hogy ezzel elriasztják azokat, akik hasonló tettre ragadtatnák magukat a jövőben.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 501
szavazógép
2018-03-27: Közélet - Hecser László:

Erőszakosak voltak a baróti rendőrök?

A Baróton szombat késő esti rendőrségi igazolás során történtek – egy telefonfelvétel tanúsága szerint a rendőrök az intézkedés során egy fiatalemberrel tiszteletlenül beszéltek, majd a rendőrségen állítólag a fülét is erőteljesen megcsavarták – nagy port kavartak nemcsak Erdővidéken, de az országos sajtóban és a közösségi oldalakon is. A történetnek több vetülete is van – állítja a rendőrség.
2018-03-28: Közélet - Váry O. Péter:

Kritikáról, ételről-italról és egyéb írói dolgokról (Bodor Ádám Sepsiszentgyörgyön)

Idei erdélyi körútja első stációján tegnap délután a sepsiszentgyörgyi közönség vendége volt Bodor Ádám Kossuth-díjas író, aki éppen Párizsból érkezett Háromszékre – beszélgetőtársa, Murányi Sándor Olivér író tehát eminnen indította a beszélgetést, mely aztán amolyan bécsi keringővé alakulva járta körül az irodalom és az alkotás kérdéskörét. Olyannyira, hogy az író Bodor Ádám műhelytitkai tényleg titkok maradtak. Viszont így annál többet mesélhetett magáról – és olykor ez többet ér minden irodalomelméleti eszmefuttatásnál.