Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

BarótMilliók iskolaépítésre, útra, vízhálózatra

2018. március 30., péntek, Közélet

A Helyi Fejlesztések Országos Programjában három beruházás valósul meg Baróton az elkövetkezendő években – számolt be Lázár-Kiss Barna András a fejlesztéseket lehetővé tevő, mintegy huszonötmillió lej összértékű szerződések Bukarestben történt aláírásáról a tegnap tartott tanácsülésen.

  • Végre lesz pénz az iskola befejezésére. Hecser László archív felvétele
    Végre lesz pénz az iskola befejezésére. Hecser László archív felvétele

A városvezető elmondása szerint a legtöbb pénz, mintegy tizenhárommillió lej az évek óta torzóban álló baróti iskola befejezésére érkezik, a felsőrákosi vízhálózatra négymillió, valamint a véczeri emlékműtől a falun át a vargyasi eltérőig tartó útszakasz aszfaltozására 8,9 millió lej jut.

A feladatok elvégzésére négy esztendő áll rendelkezésükre, de ő reméli, nem kell ennyit várni rájuk, hiszen jóformán minden szükséges terv elkészült, vagy csak minimális módosítást kell végrehajtaniuk rajtuk.

A felsőrákosiak is a Kormos vizét fogják inni: a vizet városi hálózatból egy kétszáz köbméteres gyűjtőmedencébe pumpálják, onnan pedig szabadeséssel jut a falu háztartásaiba. A városvezető úgy fogalmazott, megérti, hogy a rákosiak szívesebben itták volna a Darázs-forrás vizét, de egy olyan beruházás csak akkor jöhet létre, ha a városnak nagyon sok pénze lesz. A rákosi útjavításról úgy nyilatkozott, nem látja okát, hogy a kivitelezés sokat várasson magára, ugyanis nem kell tekintettel lenniük a hálózatok kiépítésére, ugyanis azok az út két oldalán futnak, legrosszabb esetben is csak két-három helyen kell átvágni a frissen letett útburkolatot.

A tanácstagok részéről Kotecz Attila kért szót és mondott köszönetet, amiért a felsőrákosiak számára olyan nagyon hiányzó és fontos beruházások belátható időn belül megvalósulnak.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 613
szavazógép
2018-03-29: Közélet - Szekeres Attila:

Kinyitják Erdővidéket

Aláírták csütörtökön a Barótról Vargyason át Székelyudvarhelyre vezető út európai uniós alapokból való teljes felújítását célzó pályázat finanszírozási szerződését. A ceremóniát Vargyas fölött, a Hagymás-tetőn, a két megye határán ejtették meg udvarhelyszéki és erdővidéki elöljárók jelenlétében. A szerződést Simion Creţu, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója, Tamás Sándor, Kovászna és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke látta el kézjegyével.
2018-03-30: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Biztosítani kell a munkaszüneti napokat

A hivatalos munkaszüneti napokra hívta fel a munkáltatók figyelmét a területi munkafelügyelőség, mely közleményében hangsúlyozza: az erre vonatkozó előírások megszegése pénzbírságot von maga után.