Egy falat szeretet

2018. április 3., kedd, Közélet
A fenti címmel szervezett tevékenységet idén is a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye Nőszövetsége. Az akció során az elmúlt hét utolsó napjaiban az egyházközségi nőszövetségek képviselői saját településeiken meglátogattak és ajándékkal leptek meg minden nyolcvan évnél idősebb személyt.
  • Munkában a nagyborosnyói nőszövetség asszonyai. A szerző felvétele
    Munkában a nagyborosnyói nőszövetség asszonyai. A szerző felvétele
Az akció nem szociális jellegű, ha betöltötte a nyolcvan évet, minden idős részesül az adományban, függetlenül szociális helyzetétől – mondta el érdeklődésünkre az egyházmegye nőszövetségének elnöke, Németh Zsuzsa, a nagyborosnyói Németh Zoltán lelkipásztor felesége.
Tavaly hirdették meg először az eseményt, akkor kilenc egyházközségben 330 személyhez jutottak el a csomagokkal. Idén tízre szaporodott a résztvevő egyházközségek száma, és 415 idős személyt látogattak meg – tudtuk meg Németh Zsuzsától.
Nagyborosnyón csütörtökön álltak neki sütni-főzni az asszonyok a református imaházban. Pénteken házi laskával, kürtőskaláccsal, süteményekkel, aszaltszilvás kaláccsal, virággal, képeslapokkal indultak az idősökhöz, és nem felejtettek el magukkal vinni a nőszövetség által nemrég kiadott imakönyveket sem. Ezekért négy lejt fizettek, majd ajándékba adták a szépkorú falustársaiknak, a sütéshez szükséges lisztet a helyi malom adományozta. Összesen negyven, nyolcvan évnél idősebb személyhez jutottak el – számolt be Németh Zsuzsa.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-04-03 13:51
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 102
szavazógép
2018-04-03: Közélet - Szekeres Attila:

Hétvégi balesetek

Négy balesetet jegyeztek a Kovászna megyei rendőrök az elmúlt hétvégén.
2018-04-03: Belföld - :

Három évre tiltották ki Romániából Dabis Attilát

Három évre tiltották ki Romániából nemzetbiztonsági okokra hivatkozva Dabis Attilát, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) külügyi megbízottját – derült ki abból a határozatból, amelyet a román határrendészet továbbított az érintettnek.