Színpadon a Szívhúrosok és a Pastorala

2018. április 6., péntek, Közélet
Székelyföldön turnézik a szigetvári zeneiskola Szívhúrosok zenekara. Háromszéken Kovásznán és Sepsiszentgyörgyön lépnek fel, együtt Pastorala kamarakórussal. Az iskolai zenekart Gersy Károly irányítja, a kovásznai kórus karnagya Szántó Kinga.
Ma délután a kovásznai kulturális központban, szombaton a megyeszékhelyen, a Gyöngyvirág utcai református templomba várják a zenekedvelő közönséget. Mindkét koncertre 18 órától kezdődik – tudtuk meg Fülöp Csabától, a körút szervezőjétől.
A repertoárban klasszikus és népdalfeldolgozások mellett modern zeneművek, filmzenék is szerepelnek, zenei csemegét ígérve a zenekedvelőknek.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-04-06 09:11
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2018-04-06: Közélet - Fekete Réka:

Románból is jók (Országos tantárgyverseny Sepsiszentgyörgyön)

Tizenhárom év kihagyás után első alkalommal tartották önálló vetélkedőként a romániai nemzeti kisebbségekhez tartozó diákok román nyelv tantárgyversenyének országos döntőjét, és ennek a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium volt a házigazdája. A tegnapi díjkiosztón mind a négy háromszéki résztvevő elismerésben részesült, diákjaink egy harmadik díjjal, két dicsérettel és négy különdíjjal végeztek a megmérettetésen.
2018-04-06: Közélet - Iochom István:

Protestáns felekezetek országos versenye (Kézdivásárhely)

Tegnap kezdődött és holnap ér véget Kézdivásárhelyen a protestáns felekezetek – református, evangélikus és unitárius egyházak – országos olimpiája, amelynek házigazdája a Református Kollégium és a Gábor Áron Szakközépiskola.